Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“Βόλου Κοινωνία”: Η αλλαγή στο Βόλο θέλει τόλμη – σχέδιο και συνεργασία

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η ιδρυτική συνέλευση της ανεξάρτητης κίνησης ενεργών πολιτών «Βόλου κοινωνία», η οποία χαρακτηρίσθηκε από ένα σοβαρό, υψηλού επιπέδου προβληματισμό για τα πράγματα της πόλης μας.

Απ’ όλους σχεδόν τονίσθηκε η ανάγκη να είμαστε μια κίνηση ανοικτή στην κοινωνία, η οποία θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα ενισχύει την άμεση δημοκρατία και συμμετοχή, για να ξεπεράσουμε την τοπική πολιτική κρίση και το γκρίζο τοπίο που βιώνουμε και το οποίο υποβαθμίζει την πολιτική, ηθική και αισθητική μας εικόνα και δεν αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Τα μέλη της συνέλευσης, τόνισαν με έμφαση ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνες έχουν και οι κομματικές παρατάξεις, οι οποίες οφείλουν αν θέλουν να συμβάλλουν, να αρνηθούν να ειναι το μακρυ χερι των κομματων, να χειραφετηθούν ώστε να ξεπεράσουν διαχρονικά φαινόμενα στασιμότητας αδράνειας, εύκολης λογοκοπίας και παρακμής. Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν αυτοδιοικητικά και να απεξαρτηθούν από τα κόμματά τους τα οποία έχουν σημαντικότατο ρόλο να επιτελέσουν ώστε να εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, από το να κουμαντάρουν από την Αθήνα τα τοπικά μας πράγματα.

Η κοινωνία των πολιτών δικαιούται και πρέπει να αποκτήσει λόγο και ρόλο στις τοπικές υποθέσεις, αλλά και οι πολίτες πρέπει πειστικά και αποφασιστικά να διεκδικήσουν αυτόν τον ρόλο και να μην περιμένουν απαθείς το «μάννα εξ ουρανού». Είναι η ώρα, όπως τόνισε στέλεχος της παράταξης,οι προοδευτικοι και υπεύθυνοι πολιτες του Βόλου ανεξάρτητα από πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις να βγούν στο προσκήνιο και να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του Βόλου, όπου το παλιό πολιτικό σύστημα έχει πλέον εκπνεύσει αλλά δυστυχώς το καινούργιο δεν έχει ακόμη γεννηθεί…

Η κίνησή μας «Βόλου κοινωνία», με αίσθημα αυτοκριτικής για τις όποιες ευθύνες εχομε και εμεις για την κατάσταση που βρέθηκε η πόλη μας, ανοίγει τολμηρά ένα νέο κεφάλαιο στην πόλη, με σκοπό να τονώσει την ελπίδα και να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης, συμμετοχής, δημιουργικότητας και ανάπτυξης. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε καλόπιστη κριτική. Η προσπάθεια όμως κάποιων ιστοσελίδων να μας προβοκάρουν με αθλιότητες και ψέματα αποκαλύπτει ακριβώς την αμηχανία τους για την καλή πορεία της κίνησής μας στη κοινωνία. Δεν θα τους ακολουθησουμε…

Τέλος, εκφράσθηκε απ’ όλους η δέσμευση της κίνησης να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες και δράσεις σε αγαστη συνεργασια με την κοινωνία του Βόλου, ιδιαίτερα των ξεχασμένων πρώην Καποδιστριακών Δήμων, ώστε να καταρτισουμε το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις μιας ευρύτατης αυτοδιοικητικής συμμαχίας, η οποία με συλλογικότητα και δημοκρατική ευθύνη θα ορίσει και τον επικεφαλής της.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Αρκάς-Κολέτσος Μάνος
2. Κουρτίνας Γιάννης
3. Μαρμαράς Γιάννης
4. Μαστρογιάννης Παντελής
5. Μουτσινά Άσπα
6. Μουτσινάς Πάρις
7. Μπαϊράμη Αθηνά
8. Οικονόμου Παναγιώτης
9. Πάνου Παύλος
10. Πίκουλας Γιώργος
11. Σίττας Θέμης
12. Φιλάρετος Νίκος
13. Φορτούνας Κώστας
14. Χολέβας Ηλίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει