Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βόρεια Κορέα : Οι “σκληρές” κυρώσεις απλά θα επιταχύνουν το πυρηνικό μας πρόγραμμα

Οι νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ από τη διεθνή κοινότητα είναι «σκληρές, ανήθικες και απάνθρωπες» καιο μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να οδηγήσουν στην επιτάχυνση του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, προειδοποίησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι νέες κυρώσεις που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστούν μια «εχθρική ενέργεια με στόχο την φυσική εξόντωση του λαού» της Βόρειας Κορέας, καταγγέλλεται από το υπουργείο, σύμφωνα με το KCNA.

Πρόκειται για την όγδοη σειρά κυρώσεων, οι οποίες υιοθετήθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου με στόχο να τιμωρήσουν την Πιονγκγιάνγκ για τη νέα πυρηνική δοκιμή που είχε πραγματοποιήσει. Προβλέποντας κυρίως την απαγόρευση των εξαγωγών κλωστουφαντουργικών προϊόντων και ελαττώνοντας τις δυνατότητες να προμηθευτεί πετρέλαιο, θα μπορούσαν να στοιχίσουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην χώρα.

«Ο πολλαπλασιασμός των αποπειρών από τις ΗΠΑ και τους υποτελείς τους να επιβάλλουν κυρώσεις και να ασκήσουν πιέσεις στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας απλά θα οδηγήσει στην επιτάχυνση των ρυθμών μας με στόχο την πλήρη υλοποίηση της πυρηνικής μας δύναμης» τονίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει