Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βουλή: Αντιπαράθεση για την παραίτηση Κριμιζή και τα περί εκλογών

«Εκείνοι που ζητούν εκλογές, είναι γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν ότι η χώρα οδεύει σε μια καινούρια φάση» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γιάννη Μανιάτη, σχετικά για την παραίτηση του Στ. Κριμιζή από τον ΕΛΔΟ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς, αυτοί που ζητούν την προσφυγή στις κάλπες «δεν αντέχουν να βλέπουν τα καλά μηνύματα που έρχονται και από την Ευρώπη, ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της, μειώνεται η ανεργία, αυξάνεται η απασχόληση, η χώρα έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη και θα έχουμε και φέτος πλεονάσματα».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Μανιάτη, ο οποίος ανέφερε ότι η παραίτηση Κριμιζή είναι «η κορυφαία απόδειξη γιατί πρέπει η κυβέρνηση να φύγει τώρα». «Η περίπτωση Κριμιζή είναι η κλασική περίπτωση γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε να προσδιορίσετε το μέλλον του λαού την επόμενη πενταετία. Και δεν σας εμπιστευόμαστε, διότι αποδείξατε ότι δεν υπάρχει όριο που να λέτε ότι δεν θα το περάσετε» είπε ο κ. Μανιάτης.

«Πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί άντεξε αυτή η κυβέρνηση και γιατί έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Διότι διαμόρφωσε συνθήκες σταθερότητας. Και γιατί δεν άντεξαν κυβερνήσεις με μεγαλύτερες πλειοψηφίες; Διότι δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια» απάντησε ο κ. Παππάς.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς την πτέρυγα της Ν.Δ., ανέφερε ότι αν είχε πείσει η τότε συγκυβέρνηση ένα ακόμη δημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης (πλην της Χ.Α.) να στηρίξει την επιλογή της, δεν θα είχαν γίνει εκλογές και θα είχε απομονωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό όμως ήταν πολιτικά αδύνατο, διότι υπήρχε το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα να υπάρξει πολιτική λύση που να αναιρεί τις δεσμεύσεις και τα αδιέξοδα στα οποία η τότε συγκυβέρνηση οδηγούσε τη χώρα και την οποία βλέπω να είναι έτοιμη να την υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας πολιτικής ρανίδας του αίματός τους» σημείωσε.

Όπως σημείωσε, αυτό διευκολύνει την κυβέρνηση, διότι αυτή η συγκυβέρνηση έχει καταδικαστεί στην κάλπη και στη συνείδηση του λαού, επανειλημμένως. «Και χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019 τα βασικά βέλη στη φαρέτρα σας εναντίον μας θα είναι η υπεράσπιση του έργου της διακυβέρνησης μέχρι το 2014» πρόσθεσε. Δεδομένου, επίσης, ότι ανοίγει κουβέντα για το μετά τη λήξη του προγράμματος διάστημα ο κ. Παππάς ανέφερε ότι κάποιοι είχαν υπογράψει πλεονάσματα 7,2%, ενώ σήμερα «έχουν τα μούτρα και λένε ότι το 1,5% και 2,1% της ανάπτυξης είναι λίγο».

«Είναι εντυπωσιακό αυτό. Όταν το ΔΝΤ πρότεινε καθαρά μέτρα του 2%, υποδείκνυαν να υπογράψουμε τώρα χωρίς αντίμετρα. Και έρχονται τώρα και διαμαρτύρονται και κάνετε δήθεν αποκαλύψεις για το ποια είναι η πολιτική μας για μετά» σημείωσε ο κ. Παππάς. «Θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε θα μπείτε σε διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής αυτοκάθαρσης. Εάν θέλετε να συνεχίσετε, θα είναι απολύτως ευκταίο για τη δική μας πολιτική στρατηγική να μείνετε κολλημένοι στην υπεράσπιση των πεπραγμένων της τελευταίας σας διακυβέρνησης. Εάν το επιλέξετε, καλή τύχη» είπε προς την Ν.Δ..

«Ο κ. Τσακαλώτος, λέει να ξεχάσουμε αυτά τα περί καθαρής εξόδου, που λέει ο κ. Τσίπρας, θα έχουμε τέσσερις επισκέψεις τον χρόνο και η κυβέρνηση δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να ενημερώσει τη Βουλή ποιο είναι το πρόγραμμα μετά την 20η Αυγούστου» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Μπορείτε να κοιτάξετε τους πολίτες και να τους πείτε ότι σε τέσσερις τοίχους διαπραγματευόμαστε το μέλλον σας, αλλά δεν σας λέμε τι. Αυτό κάνετε και σας λέμε εδώ κι έναν μήνα να μας ενημερώσετε, δεν το κάνετε και γι’ αυτό ζητήσαμε Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση. Επειδή δεν εμπιστευόμαστε μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύεται ούτε τους βουλευτές της για να τους ενημερώσει τι διαπραγματεύεται, που δεν θέλει να πει τα στοιχειώδη στον ελληνικό λαό και που συνεχίζει να επιμένει στα πλεονάσματα του 3,5% που εξοντώνουν την οικονομία. Γι’ αυτό και ζητήσαμε εκλογές».

«Λέτε πράγματα τα οποία προκαλούν, όταν ισχυρίζεστε ότι η εξέλιξη με τον ΕΛΔΟ είναι η απόδειξη γιατί πρέπει να φύγουμε αμέσως. Μα, το κόμμα σας έλεγε πριν έναν μήνα ότι πρέπει αυτή η Βουλή να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση. Έχετε εγκαταλείψει αυτή τη θέση;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. «Εγκαινιάσατε νέα αντιπολιτευτική γραμμή που λέει ότι πρέπει να φύγουμε τώρα, ακόμη κι αν δεν προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, ακόμη κι αν αυτό ενέχει έναν κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα» κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει