Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βουλή: Ψηφίζεται το μεσημέρι το ν/σ για την υιοθεσία και αναδοχή

Το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής», η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα.

Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς βουλευτές τόσο από τη κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση έχουν διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.

Υπέρ της επίμαχης διάταξης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ αναμένεται να καταψηφίσουν ΑΝΕΛ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, φαίνεται ότι έπεισαν ορισμένους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει διαφωνίες, ωστόσο κάποιοι άλλοι, όπως ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Γεωργία Γεννιά, επιμένουν στην καταψήφιση της διάταξης.

Αντίθετα, στους ΑΝΕΛ, ο εισηγητής των οποίων είχε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ξεκαθάρισε χθες ότι στηρίζει τη διάταξη.

Διαφοροποιήσεις έχουν παρουσιαστεί και στη Ν.Δ. (ανάμεσά τους η Ντόρα Μπακογιάννη που τάχθηκε υπέρ), αλλά και στη ΔΗΣΥ που στηρίζει το άρθρο, με βουλευτές του κόμματος να επιμένουν στις επιφυλάξεις τους (ανάμεσά τους, οι Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος).