Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βουλή: Στη Διάσκεψη Προέδρων τη Δευτέρα το ζήτημα με τις δηλώσεις Κ. Κατσίκη

Την προσεχή Δευτέρα θα τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το ζήτημα που ανέκυψε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνου Κατσίκη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υιοθεσία και την αναδοχή.

Για τις δηλώσεις του βουλευτή έχουν ζητήσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Βούτσης έκανε γνωστό ότι έχει ήδη συνταχθεί η επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας για το θέμα, και γνώση αυτής, θα λάβει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την προσεχή Δευτέρα.

Ο κ. Βούτσης δεν θέλησε να προεξοφλήσει όμως ποια απόφαση θα λάβει τελικά η Επιτροπή Δεοντολογίας, αν δηλαδή θα περιοριστεί σε σύσταση ή σε επιβολή μέτρων.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ την Τρίτη από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τη δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, κάνοντας λόγο -μεταξύ άλλων- για «λογική παράνοιας» και για «σεξουαλικά παρεκτρεπομένους».