Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βουλευτής Μεϊκόπουλος: Ζημιές σε πάνω από το 60% της παραγωγής μήλων στη Ζαγορά – Ανάγκη άμεσης ανακούφισης των πληγέντων

Ο Βουλευτής Μεϊκόπουλος σε ανοιχτή γραμμή με την Αντιπεριφερειάρχη Κολυνδρίνη και τον Δήμαρχο Κουτσάφτη για τις καταστροφές στο Πήλιο

Άμεση επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας κ. Δ. Κολυνδρίνη και το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη είχε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την έκταση των ζημιών στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, εξαιτίας της πρόσφατης χαλαζόπτωσης της 10.07.2019.

Όπως πληροφορήθηκε οι ζημιές κατά προσέγγιση υπερβαίνουν το 60% της παραγωγής μήλων στη Ζαγορά, γεγονός που σημαίνει για κάποιους παραγωγούς έως και πλήρη οικονομική καταστροφή, ενώ μεγάλες ζημιές καταγράφονται και σε άλλα αγροτικά προϊόντα και φρούτα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πουρίου και Μακρυράχης.

Η χαλαζόπτωση ήταν μικρή μεν σε διάρκεια αλλά αρκετή για να προκαλέσει τεράστιες ζημιές στα αγροτικά προϊόντα. Όπως πληροφορήθηκε ο Βουλευτής, η ανταπόκριση από τον ΕΛΓΑ ήταν άμεση και ήδη στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών.

Ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη της άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, καθώς οι άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας πρέπει να στηρίζονται, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να ελέγξουν όπως τα καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον ο κ. Μεϊκόπουλος εκφράζει τη λύπη και την οδύνη του για την καταστροφή της Χαλκιδικής όπου εκεί το σημαντικότερο όλων ήταν η απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η κλιματική αλλαγή που εξελίσσεται σε κλιματική κρίση, όπως φαίνεται, είναι εδώ και μας έχει χτυπήσει την πόρτα προ πολλού. Οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε οργανωμένα σύμφωνα με τα σύγχρονα μοντέλα πολιτικής προστασίας, μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει, για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.

Το περιβάλλον είναι η προίκα που δίνουμε στις επόμενες γενιές. Η φύση, ο πλανήτης μας, είναι το ενδιαίτημά μας και κάθε μας ενέργεια έχει την ανάλογη επίπτωση σ’ αυτήν και στη συνέχεια στις ζωές μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει