Βόζεμπεργκ στο Marconi 96,1: Η Τουρκία συνομολογεί ότι εκβιάζει την Ε.Ε.

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Καλώ λοιπόν την Ευρώπη να συνυπολογίσει την παραβίαση της Τουρκίας να ελέγξει τους διακινητές…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή τις δύο τελευταίες της ερωτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφορικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία και την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην Ε.Ε.

Η κα Βόζεμπεργκ μεταξύ άλλων τόνισε ότι “η Ευρώπη έχει απόλυτη την ευθύνη για το γεγονός ότι στη συμφωνία – δήλωση, όπως λέγεται, Ε.Ε. – Τουρκίας, είναι η Τουρκία που δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνία από τη μια πλευρά και από την άλλη αιτιάται την Ευρώπη επειδή θέλει να επιδιώκει οικονομικά και όχι μόνο οφέλη. Το γεγονός ότι μέχρι τη συμφωνία είχε υποχρεωθεί και μέχρι τώρα ισχύει η υποχρέωση της Τουρκίας να ελέγξει τους διακινητές και δεν το κάνει, φτάνει μέχρι του σημείου ούτε λίγο – ούτε πολύ να το συνομολογεί, όταν λέει ότι εγώ έχω 3,5 εκατ. ξένους, απειλούμαι από άλλους τόσους ή και περισσότερους και επομένως θα ανοίξω τη στρόφιγγα -το είπε πλέον στο πιο επίσημο επίπεδο και ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του κ. Ερντογάν-, ότι με αυτό τον τρόπο θα εκβιάσω ούτε λίγο – ούτε πολύ την Ε.Ε. για να μπορέσω να υλοποιήσω τα σχέδιά μου”, για να συνεχίσει:

“Όλα αυτά λοιπόν που θέλει να τα περάσει με την ανοχή της Ε.Ε., δυστυχώς λόγω γεωγραφικής θέσης πλήττουν πρωτίστως και κυρίως εμάς που είμαστε χώρα πρώτης υποδοχής. Καλώ λοιπόν την Ευρώπη να συνυπολογίσει στη συμπεριφορά της απέναντι στη Τουρκία το γεγονός ότι παραβιάζει θεμελιώδη όρο της συμφωνίας, που ήταν η υποχρέωσή της να ελέγξει τους διακινητές”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει