Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βραζιλιάνος μένει εδώ και 22 χρόνια σε ένα κάστρο από άμμο

Ο «βασιλιάς της άμμου» είναι εδώ και 2 δεκαετίες ο αδιαφιλονίκητος μονάρχης μιαςγνωστότερες παραλίες του Ρίο

Κι όμως, ο Marcio Mizael Matolias έχει περάσει τα τελευταία 22 χρόνια μέσα στην αξιοθαύμαστη κατασκευή του, ένα από αυτά τα κάστρα που φτιάχνουν συνήθως οι άνθρωποι στην άμμο και τα βλέπουν μετά να καταστρέφονται από το κύμα ή τα πιτσιρίκια.

Και ζει εξάλλου σαν πραγματικός βασιλιάς, χωρίς να χρειάζεται φυσικά να πληρώνει κανέναν από τους αλμυρούς λογαριασμούς των γαλαζοαίματων.

Για δύο και πλέον δεκαετίες, ο Matolias καταφέρνει να απαλλάσσει τον εαυτό του από τα πανάκριβα νοίκια του Ρίο ντε Τζανέιρο ζώντας σε ένα παλάτι καμωμένο από άμμο σε μια από τις γνωστότερες παραλίες της πόλης (Barra da Tijuca).

Εργένης από πεποίθηση και χωρίς παιδιά, δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις ούτε τίποτα άλλο να σκέφτεται παρά μόνο την πάρτη του. Κι έτσι φόρεσε το στέμμα του και έγινε βασιλιάς στο δικό του κάστρο, αναγκάζοντας τους ντόπιους να τον αποκαλούν χαϊδευτικά «Βασιλιά».

«Μεγάλωσα στον Κόλπο του Γκουαναμπάρα, ζούσα πάντα στην παραλία», είπε πρόσφατα ο 44χρονος στη «Mirror», «οι άνθρωποι πληρώνουν παράλογα νοίκια για να ζήσουν μπροστά στην παραλία, εγώ όμως δεν έχω λογαριασμούς και ζω μια καλή ζωή εδώ».

Ζει σε έναν μικρό χώρο μέσα στο κάστρο του, ο οποίος στεγάζει όμως όλα του τα υπάρχοντα, όπως και τα ομολογουμένως πολλά βιβλία που έχει για τον τρόπο της ζωής του. «Με τρομάζει να ζω μέσα σε ένα σπίτι, με όλα τακτοποιημένα», λέει χαρακτηριστικά, «μου αρέσει αυτή η εφήμερη πλευρά των πραγμάτων, οπότε δεν παθιάζομαι όπως άλλοι που λένε ‘‘αυτό είναι δικό μου, δικό μου’’».

Και λέει μάλιστα πως αν το τσαρδάκι του γκρεμιστεί, κανένα πρόβλημα, θα χτίσει άλλο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει