Βρετανία: Η υπόμονη της διεθνούς κοινότητας με τον Πούτιν εξαντλείται

Ο κόσμος είναι ενωμένος πίσω από τη θέση της Μ. Βρετανίας για τη δηλητηρίαση Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και η υπομονή εξαντλείται με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Ουίλιαμσον, από την Εσθονία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Το Λονδίνο έχει επιρρίψει στη Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, με στρατιωτικού βαθμού, σοβιετικής εποχής νευροπαραλυτικό παράγοντα στις 4 Μαρτίου, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων ηγετών.

Το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ανάμιξη και υποστηρίζει ότι η Μ. Βρετανία ενορχηστρώνει «αντιρωσική εκστρατεία».

Ο Γκ. Ουίλιαμσον είπε εξάλλου ότι η υποστήριξη για τη Μ. Βρετανία είναι «από μόνη της μια ήττα για τον πρόεδρο Πούτιν».

«Η υπομονή της διεθνούς κοινότητας μάλλον εξαντλείται με τον πρόεδρο Πούτιν και τις ενέργειές του και το γεγονός ότι στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο νομίζω πραγματικά ότι είναι η καλύτερη ανταπόκριση που θα μπορούσαμε να έχουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Η πρόθεσή τους (σ.σ.: του Κρεμλίνου), ο σκοπός τους είναι να διχάσουν και αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος ενώνεται πίσω από τη βρετανική θέση και αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη νίκη και στέλνει ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα στο Κρεμλίνο και στον πρόεδρο Πούτιν», ανέφερε.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή να λάβουν πρόσθετα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας για την επίθεση εναντίον του Σκριπάλ, ο οποίος βρέθηκε αναίσθητος σε παγκάκι μαζί με την κόρη του στη νότια αγγλική πόλη Σάλσμπερι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει και αυτός το ενδεχόμενο να απελάσει ορισμένους Ρώσους διπλωμάτες, δήλωσε την Κυριακή πηγή η οποία γνωρίζει την κατάσταση.