Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Υφυπουργός Πιτσιόρλας από το Βόλο: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα – Επανεκκίνηση της βιομηχανίας

Από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας

Την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η επανεκκίνηση της βιομηχανίας στη χώρα και να δοθεί ζωή στις Βιομηχανικές Περιοχές, μεταξύ των οποίων και σε αυτή του Βόλου, εξέφρασε το Σάββατο στο Βόλο, από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας

Όπως είπε, «η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Αφήνει πίσω τα χρόνια της μεγάλης κρίσης και μπαίνει σε μια περίοδο θεμελίωσης του νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας».

Σ’ αυτή την προσπάθεια -επισήμανε- απαιτείται η συνεργασία όλων των κοινωνικών παραγόντων και των δυνάμεων που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και πρέπει να συνεισφέρουν όλοι ο καθένας από τη σκοπιά και με τον τρόπο του.

«Εμείς ως κυβέρνηση δίνουμε μεγάλη σημασία στην εκ νέου ανάπτυξη της βιομηχανίας στη χώρας. Θεωρούμε ότι από τη βιομηχανία -κυρίως- εξαρτάται η παραγωγική ανασυγκρότηση, η αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στον τουρισμό. Χωρίς να έχουμε αναπτύξει την παραγωγική μας ικανότητα ως χώρα δεν θα πάμε μακριά» δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε πως θα ληφθούν πολλά μέτρα για να αναζωογονηθεί η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα.

Στα σχέδια ανάπτυξης των Βιομηχανικών Περιοχών αναφέρθηκε ο υφυπουργός και κατά την συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, λέγοντας πως η βιομηχανία πρέπει να αναπτυχθεί σε οργανωμένες ζώνες και όχι άναρχα.

Σημείωσε δε, πως προσπάθεια του υπουργείου είναι, τόσο να επιστρέψουν Ελληνικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, όσο και να έρθουν στην Ελλάδα πολλές νέες.

«Το 2016 και 2017, ιδιαίτερα πέρυσι, υπήρξαν πολλές σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα από ξένα κεφάλαια. Το 2017 φτάσαμε σε ύψος ρεκόρ σε ποσοστό του ΑΕΠ στις άμεσες ξένες επενδύσεις, όπως φτάσαμε και σε ύψος ρεκόρ στις εξαγωγές. Αυτά είναι δείγματα που μας πείθουν ότι μπροστά μας έχουμε μια περίοδο που όχι μόνο θα επιστρέψουν επιχειρήσεις Ελληνικές, αλλά θα εγκατασταθούν και πολλές ξένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει