Υπέρ της παροχής ψήφου στους απόδημους Έλληνες Θεοδωράκης και Βενιζέλος

Ψηλά στις προτεραιότητές του έθεσε το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού «Το Ποτάμι», από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, τόνισε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, από τις Βρυξέλλες, όπου μίλησε χθες σε εκδήλωση με αντικείμενο το «Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι αποτελεί πλέον αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, όχι μόνο στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες, αλλά και σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως είναι η Τουρκία.

Στην εκδήλωση παρενέβη με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης της σχετικής συνταγματικής διάταξης και της άσκησης στην πράξη του εκλογικού δικαιώματος από τους εκτός επικρατείας έλληνες πολίτες. Ανέφερε, ωστόσο, ότι, ενώ δεν έχει επιφύλαξη για τους Έλληνες που βρίσκονται εντός της ΕΕ, ακόμη και εντός των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, «για τους υπερατλαντικούς απόδημους χρειάζεται μια πιο προσεκτική τυπολογία, μια κατηγοριοποίηση σε σχέση με την εγγραφή τους στα δημοτολόγια και σε σχέση με την πραγματική επαφή που έχουν με την ελληνική πραγματικότητα».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, σε συνεργασία με την Ομάδα «Μεταρρυθμίσεις για Ανάπτυξη για την Ελλάδα» και τον ευρωπαϊκό δήμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει