ΥΠΕΞ: Η διπλωματία να επανέλθει στο προσκήνιο για τη Συρία

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστατη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους.  Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις εξελίξεις στις Συρία.

«Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή», υπογραμμίζεται, «θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς.

Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών» καταλήγει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει