Υπουργός Χρυσοχοϊδης προς Ζέττα Μακρή: Σύντομα η επίλυση του θέματος της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Απάντηση στην κοινοβουλευτική αναφορά της κ. Μακρή σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα και την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διά του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, εξετάστηκαν όλες οι προτεινόμενες λύσεις, μεταξύ αυτών και  η πρόταση του Δήμου Βόλου, για τη δωρεά δύο όμορων οικοπέδων ευρισκομένων στο Ο.Τ. 728 της πολεοδομικής ενότητας Μαχαιρίτσα, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Νεκταρίου, συνολικής έκτασης 3.091,36 τετραγωνικών μέτρων για την ανέγερση των εγκαταστάσεων στέγασης της Π.Υ. Βόλου, η οποία τελικά έγινε αποδεκτή.

Ενδεικτικό δε, της βαρύνουσας σημασίας που αποδίδεται στο ως άνω ζήτημα από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής αλλά και το Υπουργείο, είναι το γεγονός, ότι το έργο ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα(Σ.Δ.Ι.Τ.), έχει συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας (Σ.Ε.Π.Α.Λ.) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται από το Υπουργείο, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων και κατόπιν ιεράρχησης των υποβαλλόμενων αιτημάτων και αναγκών των περιφερειακών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις που χρήζουν συντήρησης ή και επισκευής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει