Ζ. Μακρή: Επίσκεψη σε Αστυνομία, Π.Υ., Λιμεναρχείο και ειδικό Δημοτικό Σχολείου Σκιάθου. Εξελίξεις για τη δημιουργία ΕΕΕΕΚ Σκιάθου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα, το πυροσβεστικό κλιμάκιο, το λιμεναρχείο και το ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, πραγματοποίησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, την Κυριακή 25 Απριλίου μετά την παράδοση του νέου ασθενοφόρου μικρού όγκου στο ΕΚΑΒ Σκιάθου.

Η κ. Μακρή, συνοδεία και του προέδρου της ένωσης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος Ν. Μαγνησίας κ. Απόστολου Κουφογεώργου, συναντήθηκε με τους πυροσβέστες του νησιού και συζήτησε τα προβλήματα του τοπικού πυροσβεστικού κλιμακίου, ενώ ενημερώθηκε για τον αριθμό του προσωπικού και του στόλου των οχημάτων του κλιμακίου, ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Στη συνέχεια, η υφυπουργός επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Σκιάθου, όπου, αφού ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την προσφορά τους στην επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, συνομίλησε μαζί τους, ενημερώθηκε για τις ανάγκες του τμήματος και αντήλλαξε ευχές για το Πάσχα. Η υφυπουργός πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη και στο Λιμεναρχείο Σκιάθου όπου ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για το θέμα της πλωτής προβλήτας αλλά και για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του σχολείου κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης αλλά και τις δράσεις που υλοποιούνται από το εκπαιδευτικό και μαθητικό προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Μακρή αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της ολοκληρωμένης παροχής ειδικής εκπαίδευσης εργάζεται, συστηματικά και εντατικά, τον τελευταίο μήνα, για την ίδρυση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην Σκιάθο, τον τελευταίο μήνα, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου.

Επιδίωξη της Υφυπουργού είναι η δημιουργία μίας σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία θα προάγει την ολιστική ανάπτυξη των μαθητών / τριών της αξιοποιώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για ανεξάρτητη διαβίωση και, παράλληλα, στοχεύοντας στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξή τους με κάθε τρόπο.

Το ΕΕΕΕΚ Σκιάθου, μέσω των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, που θα έχουν διάρκεια από 5 έως 8 χρόνια, θα ενθαρρύνει την δημιουργικότητα των μαθητών/τριών, θα υποστηρίξει, περαιτέρω την ανάπτυξη της αυτονομίας τους, θα ενισχύσει την μεταξύ τους συνεργασία, ενώ θα αναπτύξει, ιδιαίτερα, την εκμάθηση των κοινωνικών δεξιοτήτων, της επικοινωνίας καθώς και θα ενδυναμώσει περισσότερο την κατανόηση των κοινωνικών κανόνων.

Η υφυπουργός, τόνισε σε συνάντησή της με τους εκπροσώπους του νησιού ότι η προσπάθεια αυτή, την οποία από την αρχή την αγκάλιασε και την προωθεί, είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί όχι μόνο, με κάθε τρόπο, θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών / μαθητριών αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν, εκτός των άλλων, και πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1, κάτι το οποίο έλειπε, μέχρι πρότινος, αφού μετά την αποφοίτηση από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου δεν υπήρχε καμία διέξοδος τόσο για τα παιδιά όσο και για τις οικογένειές τους.

Μετά το πέρας των επισκέψεων η κ. Μακρή δήλωσε χαρακτηριστικά « η προσπάθεια για αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών και η ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, αποτελούν βασική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, πάντα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει