Ζ. Μακρή: Λύση στη δέσμευση από τρίτους των ξένων εκτάσεων για τις αδειοδοτήσεις των σταθμών ΑΠΕ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δραστική και άμεση ήταν η ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ως απάντηση, στην από 9/04/2020 κοινοβουλευτική ερώτηση της προέδρου της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της τακτικής της δέσμευσης ξένων εκτάσεων από επιτήδειους για τις αδειοδοτήσεις των σταθμών ΑΠΕ.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι στον νέο Νόμο 4685/2020 (ΦΕΚ 92/Τεύχος Α/7-05-2020) για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας – ο οποίος ψηφίσθηκε πρόσφατα και, μεταξύ άλλων, έχει ως σκοπό όχι µόνο την ταχύτερη αλλά και ορθολογική ανάπτυξη των ΑΠΕ – και συγκεκριμένα στο άρθρο 11 αυτού περιλαμβάνονται μία σειρά ρυθμίσεων, μεταξύ αυτών και ρύθμιση για το ζήτημα που έχει τεθεί. Επίσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας έχει αναλάβει µία σειρά από νομοθετικές και κανονιστικές πρωτοβουλίες ενώ, παράλληλα, παρακολουθεί τη λειτουργία του σχετικού θεσμικού πλαισίου προκειμένου να παρεμβαίνει οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο.

Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ταχύτατη και αποτελεσματική ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία δίνει τέλος στην αυθαιρεσία των σχεδίων των επιτηδείων, καθώς και στην ταλαιπωρία της ΡΑΕ και των ιδιοκτητών γης, σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι θα έπρεπε συνεχώς, να επαγρυπνούν μήπως και κάποιος επιτήδειος αιτηθεί φωτοβολταϊκό έργο στην έκτασή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει