Ζαχαριάδης στο Marconi 96,1: Όσο ενοικιαζόμενοι οι βουλευτές που ήρθαν από εδώ, άλλο τόσο όσοι πήγανε από την άλλη…

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπεί σε καμία περίπτωση σε μία λογική πολεμικής με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο γι’ αυτά που λέγονται και γράφονται γα τις μετατοπίσεις των βουλευτών, όσο και στις δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε σχετικά με τις μετατοπίσεις και γι’ αυτά που γράφονται περί ενοικιαζόμενων βουλευτών: “Όσο ενοικιαζόμενοι και μεταφερόμενοι μπορούν να θεωρηθούν οι βουλευτές οι οποίοι ήρθαν από εδώ, άλλο τόσο μπορεί και πρέπει να θεωρηθούν οι βουλευτές οι οποίοι πήγανε από την άλλη, δηλαδή ο κ. Φωτήλας, η κα Μάρκου, ο κ. Θεοχάρης, ο κ. Κατσαντώνης στη Ν.Δ. και ο κ. Αχμέτ, ο κ. Μπαργιώτας και ο κ. Καρράς στην Ένωση Κεντρώων. Η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος προσπαθήσει να ερμηνεύσει με μόνο κριτήριο τα συμφέροντα, δεν βλέπει τις πολιτικές ανακατατάξεις οι οποίες είναι υπαρκτές στη χώρα. Όπως η χώρα μπαίνοντας στα μνημόνια είχε μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις στους πολιτικούς και κομματικούς σχηματισμούς που συγκροτούσαν το πολιτικό τοπίο τότε, έτσι και τώρα που βγαίνει από αυτά και έλυσε και ένα μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής και τώρα έχει πολιτικές ανακατατάξεις. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, εγώ τον προτείνω για όσκαρ πολιτικής διορατικότητας. Με αυτή την έννοια λοιπόν έχουμε αυτές τις μετακινήσεις και προς τη μία και προς την άλλη πλευρά και με αυτή την έννοια ο ελληνικός λαός θα ξεκαθαρίσει τη θέση του και τη στάση του τον Οκτώβρη του 2019, όταν θα λήξει συνταγματικά η θητεία αυτής της κυβέρνησης και μπορέσει να έχει ολοκληρωθεί και το έργο της”.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο κ. Ζαχαριάδης εξήγησε: “Νομίζω ότι είναι ένα δικό του θέμα, ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να πολιτευτεί την επόμενη ημέρα. Η θέση του κόμματός μου, του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτά τα ζητήματα είναι απολύτως σαφής και απολύτως προσδιορισμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπεί σε καμία περίπτωση σε μία λογική πολεμικής με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο. Είχαμε μία καλή, μία τίμια, μία σωστή συνεργασία, που πέτυχε τον βασικό της διακηρυκτικό της στόχο… Εμείς είμαστε ένα κόμμα της προοδευτικής παράταξης, της Αριστεράς της ριζοσπαστικής και της ανανεωτικής, ο κ. Καμμένος είναι από τη Δεξιά πολυκατοικία, άρα ήταν λογικό και αναμενόμενο αυτή η πολιτική συνάντηση να είχε ημερομηνία λήξης και βεβαίως ήταν ειδικού σκοπού. Την επόμενη ημέρα εμείς δεν θα αρχίσουμε να πυροβολάμε το παρελθόν, διότι αυτό δεν θεωρούμε ότι περιποιεί τιμής και σε εμάς. Ο καθένας όμως κρίνεται για το κόμμα του, για τον εαυτό του, για την πολιτική του, με τρόπο τον οποίο επιλέγει”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει