Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ζέντερ: Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα της γερμανικής κυβέρνησης

Η Βαυαρία δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή είναι η θέση του Μάρκους Ζέντερ, του πρωθυπουργού του γερμανικού κρατιδίου, στη διένεξη για τη μεταναστευτική πολιτική που μαίνεται στους κόλπους της συντηρητικής παράταξής της Αγκελα Μέρκελ και απειλεί τον κυβερνητικό συνασπισμό της.

«Υπάρχουν πολλοί δυνατοί συμβιβασμοί, μερικούς από τους οποίους έχουμε προσφέρει κι εμείς, για να επιτευχθεί μια λύση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και ελπίζουμε ότι αυτό εξακολουθεί να είναι δυνατό. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η σταθερότητα της κυβέρνησης δεν αμφισβητείται για μας», δήλωσε ο Ζέντερ σήμερα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Πασάου.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η πολιτική της Μέρκελ απέναντι στους αιτούντες άσυλο, η οποία σύμφωνα με τους Βαυαρούς συμμάχους της, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), θα πρέπει να αυστηροποιηθεί.

Στη διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης του κόμματος, η οποία διήρκησε 12 ώρες, ο πρόεδρος του CSU και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ πρότεινε να παραιτηθεί και από τις δύο ιδιότητές του. Τελικά ανέστειλε την απόφασή του.