Ζέττα Μακρή στο Marconi 96,1: Ο λόγος σπίλωσης του Άδωνι Γεωργιάδη προφανής, πολιτικός. Δεν υπάρχει ούτε αποχρώσα ένδειξη

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Περίμενα να με καλέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή… Δεν με κάλεσαν, προφανώς δεν ήθελαν να ακουστεί ότι επί ΝΔ ξεκίνησε η προσπάθεια για την κάθαρση…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης η πρώην υφυπουργός Υγείας της Ν.Δ. κα Ζέττα Μακρή, αναφερθείσα μεταξύ άλλων και στο πόρισμα για την Υγεία.

“Ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για παράνομους διορισμούς απ’ την πλευρά του Γεωργιάδη, αποδεικνύεται από έγγραφα, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Θα σας πω όμως, θα θυμίσω ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε χορηγήσει 10 εκατ. χωρίς παραστατικά στην διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και παραπέμπεται η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για δύο κακουργήματα, ένα εκ των οποίων η διαχείριση αυτών των χρημάτων. Αυτά όλα ξεκίνησαν με δική μου μηνυτήρια αναφορά, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαράς και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και περίμενα, επειδή εξεταζόταν και το ΚΕΕΛΠΝΟ, να με καλέσουν κι εμένα στην εξεταστική επιτροπή. Και όταν είχε γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά σε αυτές τις διώξεις, χωρίς να αναφέρει όμως ότι δεν έγιναν επί των ημερών του. Λέω λοιπόν ότι δεν με κάλεσαν, προφανώς δεν ήθελαν να ακουστεί ότι επί ΝΔ ξεκίνησε η προσπάθεια για την κάθαρση. Αυτά δεν έγιναν ερήμην του κ. Γεωργιάδη… Κι εγώ ξέρετε είμαι από τα στελέχη για τα οποία ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι δεν κάνουμε πολιτικές διώξεις, εάν κάναμε πολιτικές διώξεις θα λέγαμε και για την κα Μακρή, διαχωρίζοντας εμένα από τους υπόλοιπους. Σας λέω λοιπόν με αυτή την άνεση, ότι δεν φταίνε τα στελέχη μας, θα αποδειχθεί. Παρόλα αυτά ταλαιπωρούνται, παρόλα αυτά διασύρονται…” δήλωσε η κα Μακρή και συνέχισε:

“Με ξεπερνά η ευκολία με την οποία σπιλώνονται πολιτικοί. Σας μιλώ ως νομικός, δεν υπάρχει ούτε αποχρώσα ένδειξη. Ο λόγος είναι προφανής, πολιτικός. Ο δημόσιος διάλογος και η πολιτική συζήτηση έχει εκτραπεί…”, τόνισε, για να καταλήξει:

“Η πολύπαθη Υγεία επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ακόμα περισσότερο υποβαθμίστηκε. Εάν υπάρχει και διασώζεται είναι χάρις στις γνώσεις και στην ευσυνειδησία γιατρών και νοσηλευτών”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει