Άδικος αποκλεισμός διακριθέντων αθλητών από Στρατιωτικές, Αστυνομικές Σχολές και την Πυροσβεστική

Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνοντας τον άδικο αποκλεισμό των διακριθέντων αθλητών από τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές και την Πυροσβεστική κατά τη διαδικασία επιλογής σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. αναφέρει τα εξής: «Οι αθλητές με σημαντικές αγωνιστικές διακρίσεις τυγχάνουν ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα, με την κείμενη νομοθεσία και όπως αυτή ορίζεται στην ισχύουσα εγκύκλιο εισαγωγής αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016 (Αρ.Πρωτ.Φ.151/125883/Α5/05-08-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ), διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις εισαγωγής διακριθέντων αθλητών στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι., σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης τους στο μηχανογραφικό δελτίο κατά φθίνουσα σειρά μορίων και εφόσον συγκεντρώσουν αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με το 90% του αριθμού των μορίων του τελευταίου εισαχθέντος στη συγκεκριμένη σχολή στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος.
Όπως γίνεται σαφές και στην υπ’ αριθμ. 24215/φ1ΕΞ 16831εις. 12/2/2016 απάντηση του υπουργείου σε συναφή ερώτηση του βουλευτή Ν.Δ. κ. Φορτσάκη, οι αθλητές με διακρίσεις απολαμβάνουν του ευνοϊκού δικαιώματος της καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εισαγωγής τους σε σχολή της Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, εκτός των Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Γεγονός που συνιστά μια κατάφορη αδικία εις βάρος τους.

Πραγματικά γεννά ερωτήματα το γεγονός της μη πριμοδότησης των διακριθέντων αθλητών για σχολές, στις οποίες η άρτια φυσική κατάσταση, η ικανότητα της σωματικής αντοχής και η ευρωστία είναι εκ των αναγκαίων χαρακτηριστικών, που θα έπρεπε να διέπουν τους υποψήφιους φοιτητές. Ως εκ τούτου, αθλητές με σημαντικές διακρίσεις αδυνατούν να κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου που διέπει την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με αποτέλεσμα να μένουν εκτός όχι μόνο των Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και των Σχολών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τη στιγμή που θα μπορούσαν πραγματικά να προσφέρουν τα μέγιστα στις τάξεις των Στρατιωτικών Σχολών και των σωμάτων Ασφαλείας.

Κατόπιν τούτων, 
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να εξετάσουν το ζήτημα του άδικου αποκλεισμού των διακριθέντων αθλητών όχι μόνο από τις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και από τις Σχολές της Αστυνομίας και την Πυροσβεστική και να προβούν στην καθολική εφαρμογή του ευνοϊκού νομικού καθεστώτος που διέπει την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Επίσκεψη του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου στη Ξάνθη

Thn Τετάρτη 14/9/2016 ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος βρισκόταν σε περιοδεία στη Ξάνθη, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν κλιμάκια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα. Ο βουλευτής Μαγνησίας κατά την επίσκεψή του στην όμορφη πόλη της Ξάνθης επισκέφθηκε πρότυπες βιομηχανίες της περιοχής και συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς του Νομού.

Οι εξορμήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα πραγματοποιούνται με αφορμή την παρουσία του Προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει