Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Radio Marconi 96.1 F.M.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ…

Δευτέρα έως Παρασκευή

08.00 – 12.00:
Όλα στη φόρα με τον Γιώργο Κουμιώτη

H καθημερινή εκπομπή “Όλα στη Φόρα”, που παρουσιάζει και επιμελείται ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουμιώτης και η ομάδα του, χαίρει όλων των φώτων προβολής και κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση. Η ενασχόληση με τα κοινά και τα προβλήματα του τόπου, οι παρεμβάσεις σε θέματα πολιτικής και κοινωνικής χροιάς, αλλά και το δυναμικό, που πολλές φορές ξεγελάει και αποκαλείται από τους τοπικούς “άρχοντες” επιθετικό, ύφος του δημοσιογράφου, καθιστούν όλα αυτά τα χρόνια το “Marconi Radio 96,1 F.M.” νούμερο 1 στις προτιμήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ακροατών της περιοχής.

To ρεπορτάζ είναι αποτέλεσμα χρόνου ρεκόρ, η συμμετοχή των πολιτών μέσω του μικροφώνου ακέραια και σαφής, ενώ η παρέμβαση τόσο ουσιαστική, που παίρνει διαστάσεις απασχολώντας για μέρες τον τοπικό Τύπο και τα υπόλοιπα Μέσα.

Όταν έχουμε να κάνουμε με την έννοια κριτική, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο άμεσα, αφού το πάθος εκλαμβάνεται πολλές φορές ως προσωπικό, αλλά εκεί είναι που γίνεται και πάλι το λάθος από τους τοπικούς “άρχοντες”… Δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο… παρά μία ακόμα κριτική στάση, που όλοι είναι χαρούμενοι και κερδισμένοι όταν χαρακτηρίζεται και επoικοδομητική, γεγονός που κατά διαβολική σύμπτωση συμβαίνει πάντα.

12.00 – 13.00
Erga omnes με τον Δημήτρη Μαρέδη

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας και καταγράφοντας αρκετά χιλιόμετρα μέσα από το “Παράθυρο στη Θεσσαλία” που ανοίγει καθημερινά στην τηλεόραση του ASTRA. ο Δημήτρης επέστρεψε στα ερτζιανά για να μείνει.

Ο τίτλος της εκπομπής του εξάλλου τα λέει όλα… Erga omnes δηλώνει και το υπερασπίζεται με ένα γρήγορο πολιτικό – σατυρικό talk show, με συνεντεύξεις, σχολιασμό και ότι άλλο μπορεί να παράξει η απρόοπτη φύση του ραδιοφώνου.

13.00 – 14.00
Φαύλος κύκλος με τον Αντώνη Κουμιώτη

Έχοντας υπηρετήσει την ερευνητική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ, μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τόσο από Μέσα ενημέρωσης της πολύπαθης ελληνικής περιφέρειας, όσο και πανελλαδικής απήχησης, ο Αντώνης Κουμιώτης ταυτίστηκε αφενός με το ραδιόφωνο και αφετέρου με τις νέες τεχνολογίες και την ραγδαία εξέλιξη της δημοσιογραφίας μέσα από το διαδίκτυο.

Σήμερα, Γ.Γ. της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης και έχοντας την εμπειρία της διεύθυνσης κάποιων εκ των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων που πρωταγωνιστούν στην ενημέρωση, συνεχίζει ως απλός στρατιώτης… τόσο στα ερτζιανά μέσα από την συχνότητα του Radio Marconi 96,1 F.M., όσο και στο διαδίκτυο μέσω του e-Volos.gr.

14.00 – 16.00
Στο μικρόφωνο με τον Δημήτρη Καζάκη

Ο Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ, Δημήτρης Καζάκης, μαζί με εκλεκτούς κάθε φορά καλεσμένους, σχολιάζει και αναλύει την επικαιρότητα, όπως και άλλα φλέγοντα ζητήματα, τα οποία συνήθως παρερμηνεύονται και αποκρύπτονται συστηματικά από την επικαιρότητα των ΜΜΕ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3428676 – e-mail εκπομπής: stomicrophono@gmail.com

 

ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ η ΙΣΤΟΡΙΑ…

Το ραδιόφωνο “Marconi 96,1 F.M.” ξεκίνησε την πορεία του στα ερτζιανά το 1993 ως ραδιόφωνο “Θεσσαλία”, μέλος της τότε εταιρείας του αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη “Γραφή Α.Ε.”και αποτέλεσε την ραδιοφωνική εκδοχή της καθημερινής εφημερίδας του Νομού Μαγνησίας “Θεσσαλία”.

Τρία χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου του 1996, πέρασε στα χέρια του δημοσιογράφου Γιώργου Κουμιώτη και έκτοτε ταυτίστηκε με την προσωπικότητα, το ήθος αλλά και το ύφος του δημοσιογράφου.

Εν αρχή λειτούργησε με τον διακριτικό τίτλο “96,1 F.M.” υπό την εταιρεία “Δορυφόρος Ε.Π.Ε.”, στην πορεία όμως, όταν σε αυτή προστέθηκε και η εβδομαδιαία εφημερίδα “Εμπρός”, μετονομάστηκε σε ραδιόφωνο “Εμπρός 96,1 F.M.”.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 κι ενώ η εφημερίδα “Εμπρός” άλλαξε ιδιοκτησιακά χέρια, η εταιρεία μετονομάστηκε σε “Δορυφόρος Μονοπρόσωπος Ε.Π.Ε.” και το ραδιόφωνο πήρε την, τιμητική για τον άνθρωπο που ανακάλυψε τα ερτζιανά κύματα, ονομασία που κατέχει μέχρι και σήμερα, δηλαδή “Radio Marconi 96,1 F.M.”.