Άλλοι τρεις νεκροί σε καιρό ειρήνης – Ανείπωτη θλίψη για την τραγωδία των Γλαφυρών (Video + Photos)

Εκτός κινδύνου ο 30χρονος υπολοχαγός στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Άλλοι τρεις νέοι άνθρωποι ήρθαν να προστεθούν στην λίστα που αυξανόμενη διαιωνίζεται μέσα στα έτη και σε καιρούς ειρήνης ποτίζεται με το αίμα αθώων παιδιών, μετά την πρωτοφανή τραγωδία που έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στο πεδίο βολής του Ελληνικού Στρατού στις Γλαφυρές Mαγνησίας, προκαλώντας και τον τραυματισμό ακόμη ενός, ο οποίος νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διερράγη ο σωλήνας όλμου, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών.

Τα θύματα της τραγωδίας είναι:

12.jpg

1. Ανδρικόπουλος Φώτιος, ετών 19, Δεκανέας, με καταγωγή από την Πάτρα, γιος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Κώστα Ανδρικόπουλου.

mezalas.jpg

2. Μεζάλας Αναστάσιος, ετών 34, Επαγγελματίας Οπλίτης – Λοχίας, από την Κέρκυρα, γιος του συνεργάτη του Πάνου Καμμένου Δημήτρη Μεζάλα.

orfanidhs.jpg

3. Ορφανίδης Γεώργιος, ετών 33, Επαγγελματίας Οπλίτης – Λοχίας, από τις Σέρρες.

Οι σοροί και των τριών ανδρών, αφού μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λάρισας για τη διενέργεια ιατροδικαστικών εξετάσεων, θα μεταφερθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Video – Ρεπορτάζ από τον ASTRA TV

H επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Υπό τον τίτλο “Θανάσιμος Τραυματισμός Προσωπικού στο Πεδίο Ασκήσεων “ΓΛΑΦΥΡΩΝ””, εκδόθηκε αργά το μεσημερι της Τρίτης, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, η επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο των τριών στρατιωτών στο Πεδίο Βόλης Γλαφυρών Μαγνησίας.

11.jpg

Πιο συκεκριμενα, η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ, την οποία υπογράφει ο Συνταγματάρχης (ΔΒ) Ιωάννης Βαλάρης, ως εκπρόσωπος Τύπου, έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών., του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών .

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων.

22.jpg

Εκτός κινδύνου ο 30χρονος υπολοχαγός στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Σε απλό δωμάτιο της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται ο 30χρονος υπολοχαγός Β.Κ., ο οποίος τραυματίστηκε στην πρωτοφανή τραγωδία που έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στο πεδίο βολής του Ελληνικού Στρατού στις Γλαφυρές Mαγνησίας και στοίχισε τη ζωή σε δύο Aξιωματικούς Επαγγελματίες Οπλίτες 5ετούς θητείας και σε έναν Έφεδρο Αξιωματικό οπλίτη θητείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του e-Volos.gr, ο 30χρονος υπολοχαγός είναι εκτός κινδύνου, μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε και κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στους μυς της κοιλιακής χώρας από θραύσμα.

132802_BOLOSKENEIS.jpg

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα να παραμένουν αδιευκρίνιστες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας και κήρυξε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

«Αιφνιδιαστήκαμε, τα αίτια διερευνώνται», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και χαρακτήρισε το δυστύχημα «πρωτόγνωρο» – «Πέρα από την συντριβή οι ένοπλες δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους», είπε ο κ. Αβραμόπουλος

Την οδύνη και τη συντριβή του για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πεδίο Ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

brukselles-o-ellinas-upourgos-eksoterikon-d-abramopoulos.jpg

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε αναφερόμενος στους δύο νεκρούς Επαγγελματίες Οπλίτες και το νεκρό οπλίτη θητείας: «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το θανατηφόρο συμβάν και πρόσθεσε: «Νιώθω υποχρέωση να εκφράσω τη συμπαράστασή μας σε οικογένεια, φίλους και συγγενείς των νεκρών και σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους τους».

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη: «Θεωρώ αυτονόητο για την πολιτική και φυσική ηγεσία των ΕΔ και για όλους μας, απόλυτη υποχρέωση να αναζητηθούν σε πλήρη διάσταση τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Αποτελεί ελάχιστη τιμή στη μνήμη τους».

Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος: Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και το «αξιόμαχο» σκοτώνουν – Να απαγορευτούν τώρα

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τρεις νεκροί και ένας βαριά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από έκρηξη όλμου που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 07/10 σε πεδίο βολής στο Βόλο, με προσωπικό του 505 τάγματος πεζοναυτών. Ειδικότερα, τη ζωή τους έχασαν ένας στρατιώτης που υπηρετούσε τη θητεία του και δύο επαγγελματίες οπλίτες ενώ βαριά τραυματίστηκε ένας αξιωματικός.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών Βόλου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων, με όλμους 81 χιλιοστών, όταν διερράγη ο σωλήνας του όλμου.

Από την πρώτη στιγμή της 20χρονης πορείας του Δικτύου ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια.

Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμοπουλου, επανέφερε την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Και όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του success story και οι ανάγκες του «θεαθήναι», για να βγάλουν φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας, χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, αλλά κυρίως περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος και τις ζωές των ίδιων των στρατιωτών και στελεχών. Τώρα μαζεύουμε νεκρούς και κομματισμένους συναδέλφους από τα πεδία βολής.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών και στρατιωτικών υπευθύνων, δεν μπορούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Φτάνει πιο ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ. Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται ηθικά και υλικά με αυτό το τεράστιο έγκλημα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων.

Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Διαβάστε περισσότερα:

Δήλωση Αγοραστού για το δύστυχημα στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών του Βόλου

Με πυρομαχικά του 1984 οι “βολές θανάτου” με τους όλμους! Πολλά τα ερωτήματα

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανέβαλε συνέντευξη Τύπου λόγω του πένθους

Στις 4.00 μ.μ. η κηδεία των δύο πεζοναυτών στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Βόλου

Συλλυπητήριες ανακοίνωσεις των Βουλευτών Μαγνησίας Μεϊκόπουλου και Μουτσινά

Εκτός κινδύνου ο 30χρονος υπολοχαγός στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Στο πλευρό της Μονάδας Πεζοναυτών Βόλου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος

Δίκτυο Σπάρτακος: Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και το «αξιόμαχο» σκοτώνουν – Να απαγορευτούν τώρα

19, 33 και 34 ετών οι νεκροί στρατιώτες στην τραγωδία των Γλαφυρών Μαγνησίας (Video + Photos)

Αβραμόπουλος για την τραγωδία στο Βόλο: Τα τρία παλικάρια μας έπεσαν στο καθήκον

Στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Βόλου ο 31χρονος Β.Κ. τραυματισμένος Υπολοχαγός

ΤΡΑΓΩΔΙΑ με τρεις νεκρούς και έναν τραυματία στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει