Άμεσα οι επίσημες θέσεις του ΤΕΕ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας στη πρόσφατη συνεδρίαση της τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, συζήτησε το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου.

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τις επόμενες ημέρες, το τοπικό τμήμα θα δώσει στη δημοσιότητα τις επίσημες θέσεις του, καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του τελικού σχεδίου από τις αρμόδιες επιτροπές του.

Όπως τονίσθηκε από τον πρόεδρο κ. Σωκράτη Αναγνώστου, «το “Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Βόλου” αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο χωρικού σχεδιασμού, που μεταφέρει αρχές, κατευθύνσεις και άξονες ανάπτυξης στα υποκείμενα επίπεδα χωρικού σχεδιασμού, όπως είναι τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και τα ΣΧΟΟΑΠ.

Ανατέθηκε περίπου πριν μία πενταετία και πήρε επιτέλους τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος ώστε να εγκριθεί και να ανοίξει το δρόμο για τη συνέχιση εκπόνησης του ΓΠΣ Βόλου. Δεν πρέπει να υπάρξει νέα καθυστέρηση στην έγκριση του απαραίτητου αυτού πολεοδομικού εργαλείου για την ανάπτυξη της περιοχής μας,» τόνισε ο κ. Αναγνώστου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει