Άρχισαν οι εκπτώσεις – Ανοιχτά στο Βόλο την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

Αλληλέγγυος ο Βουλευτής Μεϊκόπουλος στους αντιδρώντες εμποροϋπαλλήλους

Ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις το Σάββατο, οι οποίες και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, με την ελπίδα όλων να τονώσουν την εμπορική αγορά του Βόλου, η οποία στο πλαίσιο των 7 Κυριακών, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτή και πιο συγκεκριμένα, έπειτα από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου από τις 11.00 έως τις 17.00.

Ως ήταν λογικό, το άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή έφερε και αντιδράσεις από πλευράς των εμποροϋπαλλήλων, στις κινητοποιήσεις των οποίων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δηλώνει αλληλέγγυος, μέσω της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Η καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας το 1909 ήταν το πρώτο μέτρο εργατικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε στην Ελλάδα. Είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση που στηρίζει την οικογενειακή και προσωπική ζωή χιλιάδων εργαζομένων. Είναι το ανεκτίμητο δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας πλήττει άμεσα τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και εμπόρους προς όφελος των μεγάλων πολυκαταστημάτων και εμπορικών αλυσίδων.
Σύμφωνα με μελέτες της ΕΣΕΕ, έχει αποδειχθεί ότι το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές δεν αυξάνει τον τζίρο ούτε τον όγκο των πωλήσεων, ενώ δεν δημιουργεί ούτε νέες θέσεις εργασίας.

Δεν είναι το άνοιγμα των μαγαζιών άλλη μια μέρα την εβδομάδα που θα αυξήσει τις πωλήσεις και θα τονώσει την αγορά, αλλά η αύξηση των εισοδημάτων των νοικοκυριών. Κάτι τέτοιο όμως, όχι μόνο δεν προβλέπεται από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αντίθετα, η υπερφορολόγηση και η ακραία ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας εγγυώνται την διογκούμενη συρρίκνωση των εισοδημάτων.

Στέκομαι αλληλέγγυος στον αγώνα των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπόρων που θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της Ο.Ι.Υ.Ε στις 2.11.2014 και καλώ, όλους και όλες να στηρίξουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας στις 9.30 π.μ. στην Ερμού με Αντωνοπούλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει