Άρχισαν οι εργασίες στον Κόμβο Bελεστίνου από την αρχαιολογική υπηρεσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ξεκίνησαν στον Κόμβο του Βελεστίνου οι εργασίες από τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για τη διερεύνηση τυχόν αρχαίων μνημείων. Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια ο ανάδοχος εργολάβος του έργου θα συνεχίσει τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου εκτιμάται ότι ο κόμβος θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2013.

Περίπου δέκα εργαζόμενοι μαζί με τους αρχαιολόγους έχουν ξεκινήσει τις εργασίες σε ένα τμήμα του Κόμβου του Βελεστίνου, όπου η ΙΓ’ Εφορεία προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων εκτιμά ότι μπορεί να βρίσκονται αρχαία μνημεία και τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν, προτού ολοκληρωθούν οι εργασίες του Κόμβου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επικοινώνησε με την προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου που την ενημέρωσε για την έναρξη των εργασιών.

«Είναι πολύ θετικό που οι εργασίες άρχισαν και δεν υπήρξε άλλη καθυστέρηση. Από την ενημέρωση που είχαμε, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου για τέσσερις μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο εργολάβος θα μπορεί να εκτελεί κανονικά τα εργασίες του σε άλλα τμήματα του Κόμβου του Βελεστίνου. Η εκτίμηση είναι πως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία θα απαιτηθούν άλλοι τέσσερις περίπου μήνες μέχρι να παραδοθεί το έργο» σημείωσε η κ. Λαΐτσου.

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι κάτοικοι του Βελεστίνου, του Αγίου Γεωργίου και των υπόλοιπων δημοτικών διαμερισμάτων της δημοτικής ενότητας Φερών υπέμεναν χρόνια ολόκληρα μέχρι να ξεκινήσει το έργο. Πλέον έχουν απομείνει λίγοι μήνες, ώστε ένα έργο-ορόσημο της ανάπτυξης στην περιοχή μας να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει