Έκοψαν την πίτα τους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ο κρίσιμος ρόλος του προσωπικού στην αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου, τονίστηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας για τους εργαζόμενους του Δήμου που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου.

Το μόνιμο προσωπικό του Δήμου Ρήγα Φεραίου ανέρχεται στα 70 άτομα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς. Επιπλέον αυτή την περίοδο δραστηριοποιούνται και οι εργαζόμενοι από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που αγγίζουν τους 60 και οι συμβάσεις τους λήγουν τον Απρίλιο. Στην κοπή πίτας έδωσαν το παρών και οι συμβασιούχοι.

Από τη Δημοτική Αρχή τονίζεται πως το μόνιμο προσωπικό ως προς τον αριθμό του δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει το πλήθος των νέων αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων που αφορούν σε ένα πληθυσμό του Δήμου 14.000 κατοίκων. Λόγω βέβαια του Μνημονίου δεν είναι δυνατή η πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων, γι’ αυτό και η μόνη λύση είναι οι συμβασιούχοι. Αλλά και σε αυτό το επίπεδο μειώθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι συμβασιούχοι οκτάμηνης διάρκειας που εγκρίθηκαν για τη φετινή χρονιά. Ήδη στο Δήμο ενεργοποιούνται περίπου έντεκα συμβασιούχοι οκτάμηνης διάρκειας, εκτός από τους πενταμηνίτες συμβασιούχους. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως δεν υπάρχει μεγάλη απώλεια προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, καθώς πέρυσι μόνο ένας υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε.

Στην εκδήλωση την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου που τόνισε αρχικά πως «το 2012 ήταν μια χρονιά κομβική για το Δήμο μας. Με πενιχρά μέσα και πόρους, δρομολογήθηκαν δράσεις, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις, ξεκίνησαν έργα, δημιουργήθηκαν νέες δομές σε όλα τα επίπεδα. Παρά την κρίση αντέξαμε και μείναμε όρθιοι, σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα του τόπου και πλέον ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Στη συνέχεια υπογράμμισε τη συνεισφορά του προσωπικού στη μέχρι τώρα πορεία του Δήμου λέγοντας ότι «Το προσωπικό του Δήμου είναι ο κινητήριος μοχλός για να δουλεύει σωστά ο Δήμος και να παράγει έργο. Και μέσα στη χρονιά που μας πέρασε το έργο των υπηρεσιών φάνηκε και φαίνεται. Από την αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητας, όπως στην καθαριότητα, στο πράσινο, το οδικό δίκτυο τη διεκπεραίωση διοικητικών πράξεων μέχρι και την εκπόνηση μελετών, την υλοποίηση μικρών έργων, αλλά την προσφορά πολύτιμης βοήθειας προς το συνάνθρωπο μέσω των κοινωνικών δομών».

Παράλληλα επισήμανε τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη του προσωπικού. «Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να δρομολογεί διαδικασίες και να δημιουργεί μηχανισμούς που θα διευκολύνουν την προσπάθεια των εργαζομένων, θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες, θα στηρίζουν το προσωπικό και τέλος θα δημιουργούν ένα περιβάλλον θετικό για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έτσι αναδιοργανώθηκαν οι τομείς δράσης του Δήμου, προσφέρονται νέες υπηρεσίες στον πληθυσμό, αποκτήσαμε τη διαχειριστική επάρκεια, έγινε νέα κατανομή αρμοδιοτήτων και προσωπικού και όλα αυτά σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και αβέβαιη με τις τεράστιες εκκρεμότητες που δημιούργησε ο Καλλικράτης

Συγχρόνως όλη την προηγούμενη περίοδο σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων με αφορμή το θέμα των διαθεσιμοτήτων και της κινητικότητας συμβάλλοντας στη διάσωση όλων των θέσεων εργασίας. Στο Δήμο μας κανείς υπάλληλος δεν κινδύνευσε και αυτό οφείλεται στην ενεργοποίηση όλων» τόνισε η Δήμαρχος.

Και συμπλήρωσε πως «σε συνθήκες αβεβαιότητας και ανατροπών που ζούμε, με τις μειώσεις μισθών που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι στο Δήμο, αυτό που χρειάζονται, είναι η ένεση ηθικού, η αναγνώριση των προσπαθειών τους, ως μια μικρή ικανοποίηση για να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα.

Και πιστεύουμε πως με σεβασμό στη δουλειά μας, με πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης, μπορούμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κρατάμε το Δήμο μας σε ένα υψηλό επίπεδο αποτελεσματικής λειτουργίας, όπου κερδισμένος θα είναι ο τόπος και ο δημότης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει