“Έμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση”: Όχι στις εργάσιμες Κυριακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ούτε ο καταναλωτής ούτε ο έμπορος κερδίζουν από τις εργάσιμες Κυριακές

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έστω και περιστασιακά (7 Κυριακές) έχει στόχο να καταργήσει κάθε εργασιακό κεκτημένο για εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους. Ευνοεί μόνο τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, οδηγώντας σε κλείσιμο κάθε μικρομεσαία τοπική επιχείρηση! Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας!

Δεν ευνοεί ούτε τους καταναλωτές ούτε τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Από το καταναλωτικό κοινό δεν λείπουν οι ώρες για ψώνια, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ! Επιπλέον η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για τα καταστήματα και τα μαγαζιά αποτελεί τον προπομπό και για άλλους ίσως κλάδους. Σε λίγο μπορεί να βάλουν σε λειτουργία και τις τράπεζες, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και να δώσουν το ελεύθερο για Κυριακάτικη εργασία και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, προφανώς χωρίς καμία απολύτως αύξηση του μισθού.

Πρόκειται για τεράστια υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου ανάπτυξης ότι με το μέτρο των 52 Κυριακών ανοικτά θέλει να διευκολύνει το καναταλωτικό κοινό και να αυξήσει το τζίρο στα καταστήματα. Κι αυτό γιατί:

– Έχει αποδειχθεί άλλωστε (βάσει ερευνών της ΕΣΕΕ) πως ανοίγοντας τις Κυριακές δεν αυξάνει ο εβδομαδιαίος τζίρος των καταστημάτων ούτε οι θέσεις εργασίας, όπως ψευδώς υποστηρίζουν κάποιοι! Το κόστος λειτουργίας και οι ώρες εργασίας αυξάνουν.
– Αν ήθελε η κυβέρνηση να βοηθήσει θα μείωνε το ΦΠΑ, τη φορολογία 26%, θα απαγόρευε τις κατασχέσεις από τον ΚΕΑΟ. Δεν θα μας εξόντωνε με αυτούς τους νόμους που ψηφίζει.

Φίλε καταναλωτή σκέψου,

– όλοι έχουμε δικαίωμα στην Κυριακάτικη αργία, για να ξεκουραζόμαστε, να έχουμε χρόνο με την οικογένειά μας, να ζούμε ανθρώπινα.
– Σήμερα είμαστε οι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι, αύριο μπορεί να έρθει η δική σου σειρά για εργασία την Κυριακή.

Καλούμε όλους τους εμπόρους και τους καταναλωτές να πούνε “Ποτέ την Κυριακή” ανοικτά μαγαζιά! Το μέτρο των 52 Κυριακών πρέπει να ανακοπεί πριν γίνει νόμος. Πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτό το μέτρο εν τη γενέσει του που είναι το άνοιγμα 7 Κυριακές.

Συνάδελφε έμπορε,

να μην ενδώσουμε στην πίεση που ασκεί η κυβέρνηση, τα πολυκαταστήματα, αλλά και μια μερίδα του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου για άνοιγμα τις 7 Κυριακές, που είναι το πρώτο βήμα και για τις 52.

Γνωρίζουμε ότι ίσως κάποιοι συνάδελφοι, επειδή έχουν να αντιμετωπίσουν τα πολυκαταστήματα που πραγματικά ξεζουμίζουν τους εμποροϋπαλλήλους τους και τις Κυριακές, θα αναγκαστούν να ανοίξουν ενώ δεν το θέλουν πραγματικά! Είναι ανάγκη όμως να αντισταθούν, να κολλήσουν έστω στη βιτρίνα τους την αφίσσα που λέει

Φίλε καταναλωτή,

μην στηρίζεις την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Σήμερα είμαστε εμείς αύριο μπορεί να έρθει η δική σου σειρά για εργασία και τις 52 Κυριακές

Δεν λείπουν οι ώρες για αγορές. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ.

Μην πας ούτε την Κυριακή 02 Νοέμβρη να ψωνίσεις από τα πολυκαταστήματα

Έμπορος του Βόλου

Από την πλευρά μας ως “Έμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση” σας καλούμε την Κυριακή 02 Νοέμβρη ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ!
Ραντεβού στις 12.00 ραντεβού στην πλ.Πανεπιστημίου στο κάτω μέρος. Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί να πάμε στις Μηλιές. Εκεί να περπατήσουμε λίγο στις γραμμές από το τραινάκι και να απολαύσουμε τα πανέμορφο τοπίο. Στη συνέχεια να πάμε να μας ξεναγήσουν στην εκκλησία της πλατείας του χωριού, που είναι μοναδική από πλευράς τοιχογραφιών αλλά και αρχιτεκτονικής.

Για να καταλήξουμε σε ταβέρνα τοπική που θα πιούμε κρασάκι και θα ακούσουμε ωραία λαϊκά και ρεμπέτικα από την κομπανία μας! Είστε όλοι έμποροι, καταναλωτές και εμποροϋπάλληλοι προσκαλεσμένοι! Γιατί η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης κι όχι εργασίας!

Ως “Έμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση” προσπαθούμε συνεχώς παρά τα εμπόδια που μπαίνουν μέσα στο ΔΣ

– να αυξηθούν οι Συνελεύσεις του Εμπορικού Συλλόγου που θα συζητήσουν τον τρόπο αποτροπής του μέτρου των 52 Κυριακών αλλά και για να κουβεντιάσουν οι έμποροι (όχι μόνο το ΔΣ) για το ζήτημα του ΟΑΕΕ και του ΚΕΑΟ.
– Για Συνελεύσεις αλλά και συζητήσεις ανά περιοχή για την καταγραφή των τοπικών προβλημάτων πρέπει να καθιερωθούν.
– Να γίνει ο ΕΣΒ ένας σύλλος δίπλα στον έμπορο, που θα χρίσει εμπιστοσύνη με τον καταναλωτή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει