Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση: "Όλοι στην απεργία αύριο Για το αύριο όλων μας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ως “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση” καλούμε όλους τους συναδέλφους την Πέμτη 04 Φλεβάρη να έχουν ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ και να συμμετέχουν στην απεργία και στην Πορεία στις 11.00.

Να είναι από τις 09.00 το πρωί Ερμού και Τοπάλη όπου θα συγκροτηθεί κλιμάκιο από τον ΕΣΒ για να τηρηθεί το κλείσιμο και από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές.

Καλούμε τέλος το καταναλωτικό κοινό να μην ξοδέψει ούτε ένα € για αγορές εκείνη τη μέρα. Να συμμετέχουμε όλοι από κοινού στην προσπάθεια για να μείνουμε ως ελληνική κοινωνία όρθιοι κόντρα σε όσους θέλουν να μας γονατίσουν.

Ο εμπορικός κόσμος αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δεν αντέχει άλλα μνημονιακά μέτρα “σωτηρίας”.

Ειδικά το ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο οι εξοντωτικές απαιτήσεις των δανειστών – εκβιαστών θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο όσους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες επιβιώνουν ακόμα.

Η απάντηση από την πλευρά των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να είναι συντονισμένη και με συνέχεια και αποφασιστικότητα, γιατί αν περάσουν οι Μνημονιακές προτάσεις τότε η ασφλάλιση διαλύεται, το συνταξιοδοτικό παύει να υφίσταται και όσοι επιβιώσουν θα σπρωχτούν στην ιδιωτική ασφάλιση. Αυτός είναι άλλωστε κι ο στόχος της Τρόικας και των θεσμών κι όχι να βρεθεί ουσιαστική λύση για το ασφαλιστικό.

Για την κατάσταση του ασφαλιστικού σήμεα δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση, αλλά οι επιλογές των παλιότερων (επίσης Μνημονιακών) κυβερνήσεων, να παίξουν τα αποθεματικά των ταμείων στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα των ταμείων με το PSI, η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών με τα λεφτά των ασφαλισμένων. Για όλα αυτά πρέπει να αποδωθούν ευθύνες γιατί αποτελούν εγκληματικές ενέργειες με τραγικά αποτελέσματα για τα Ταμεία.

Η λύση όμως δεν είναι η πλήρης διάλυση κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλειας και σύνταξης, όπως κάνει το νέο Ασφαλιστικό της σημερινής κυβέρνησης.

Η λύση θα δοθεί μόνο εφόσον πάψουν τα μνημόνια λιτότητας, εφόσον ενισχυθεί η τοπική οικονομία και οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εφόσον σταματήσει η εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων αλλά και των ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων

Η λύση του ασφαλιστικού θα δοθεί μέσα από θέσεις εργασίας κι όχι από τη δημιουργία νέων ανέργων, θα δοθεί μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση κι ανάπτυξη κι όχι από τη διάλυση και τη φορομπηξία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει