Έμποροι ενάντια στη κρίση: Την Κυριακή 19 Ιούλη η αγορά του Βόλου να παραμείνει κλειστή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Κυριακή 19 Ιούλη η αγορά του Βόλου να παραμείνει κλειστή. Μπορεί ο μνημονιακός νόμος να επιτρέπει το άνοιγμα!

Όμως ο εμπορικός κόσμος δεν έχει τίποτα απολύτως να κερδίσει από το άνοιγμα ακόμα μιας Κυριακής. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου είναι σημαντικό να προτείνει η αγορά να παραμείνει κλειστή και να επιβάλλει την απόφαση αυτή και στα πολυκατάστήματα.

Δυστυχώς η παράταξη του προέδρου (κ.Τσέλιου) δεν κάνει τίποτα απολύτως για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των τοπικών εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Παθητικά και μοιρολατρικά εφαρμόζει τους μνημονιακούς νόμους για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ενώ δεν προτείνει κανένα απολύτως σχέδιο για το πως θα σταματήσουμε το μέτρο των Κυριακών. Επειδή όμως δεν θέλει να αναλάβει καμιά μνημονιακή ευθύνη κρίβεται πίσω από την κυβέρνηση που εξαιτίας των στεγνών και απροκάλυπτων εκβιασμών που δέχτηκε από τους εταίρους – εκβιαστές, δεν άλλαξε το νόμο για τις Κυριακές.

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλα μνημονιακά μέτρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μπουν κι άλλα λουκέτο σε τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Ως μέλη του ΔΣ του ΕΣΒ λέμε ότι την Κυριακή 19.07.2015 τα καταστήματα πρέπει να παραμείνουν κλειστά. Όπως είχε αποφασίσει ο ΕΣΒ και για την Κυριακή μέσα στο Μάη. Η κίνηση των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως πεσμένη. Ας μην γίνουμε έρμαιο των πολυκαταστημάτων.
Αν βγει από όλο τον ΕΣΒ ότι η αγορά θα είναι κλειστή τότε και το καταναλωτικό κοινό δεν θα κατέβει στην αγορά.

Τέλος από την πλευρά μας καλούμε το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα. Οι πολυενθικές ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και όχι για την τοπική οικονομία και κοινωνία

Σύνθημά μας : Το Βόλο στηρίζω, στο Βόλο ψωνίζω

Μπορεί επίσης να σας αρέσει