Έμφαση στη στήριξη της αγοράς και στην διαχείριση του νερού, από τον Μ. Μιτζικό

Παρουσία Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων αλλά και στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μιτζικός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που έβγαλε από τις περιοδείες και συναντήσεις που είχε στα δημοτικά διαμερίσματα, τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών».

Ασκώντας κριτική στον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι καλλικρατικοί Δήμοι, ο κ. Μιτζικός ανέφερε πως «οδηγηθήκαμε σε μια νύχτα στην συνένωση των καποδιστριακών Δήμων. Δεν είναι θετικός ο απολογισμός της παρούσας δημοτικής αρχής, είτε αφορά την καθαριότητα, είτε το νερό, είτε την συντήρηση των υποδομών».

Ο 39χρονος Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου ζήτησε την ενδυνάμωση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών.

Αναλυτικότερα για το νερό ο κ. Μιτζικός και με αφορμή την περιοδεία που έκανε στην Πορταριά, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος δεν επιβάλλει την καθολική χλωρίωση του νερού σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να έχουμε ένα μηχανισμό παρακολούθησης της δημόσιας υγείας, που θα επεμβαίνει όταν πρέπει».

Όσον αφορά στο θέμα του νερού, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Πορταριά, τόνισε ότι πρέπει να λαμβάνονται σοβαρή υπόψη οι καθημερινές ανάγκες των κατοίκων των χωριών. «Οι κάτοικοι δε μεγαλώσανε με την χλωρίωση του νερού» είπε και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το Νόμο μέχρι 2.000 κατοίκους ανά χωριό δεν είναι απαραίτητη η χλωρίωση, κατανοώντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης αλλά να επεμβαίνει όταν πρέπει. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δε θα γίνουν εκπτώσεις στη δημόσια υγεία, ωστόσο τόνισε ότι θα υπάρχουν ειδικοί μηχανισμοί που θα πραγματοποιούν μετρήσεις όλων των παραμέτρων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας.

Παράλληλα τόνισε, ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων θα πρέπει να αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες υπό προϋποθέσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε θα υπάρξει ανοχή σε καμιά σπατάλη, κακοδιαχείριση, ενώ πρόσθεσε ότι σε κανέναν Νόμο δεν αντίκειται η παραχώρηση της διαχείρισης αν βρεθεί σωστή ισορροπία. «Αυτή τη στιγμή η ισορροπία δεν είναι σε σωστό επίπεδο. Βεβαίως θα υπάρχει κι ευθύνη πράξεων και θα το διασφαλίσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιτζικός άσκησε κριτική στη ΔΕΥΑΜΒ και στη Δημοτική Αρχή, για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης στις περισσότερες κοινότητες κι υπογράμμισε την ανάγκη στα χωριά του Πηλίου, να υπάρξει διαχωρισμός μετρήσεων ανάμεσα στην άρδευση – αποχέτευση κι ύδρευση. Όπως δήλωσε «Δεν μπορούμε να βάλουμε σε συνάφεια την κατανάλωση στην άρδευση, στην αποχέτευση και πόση. Δίνουμε προτεραιότητα στις τοπικές κοινωνίες και θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στην περιφέρεια». Ερωτηθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι υπάρχουν κάτοικοι σε Μακρινίτσα και Πορταριά που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης, ο κ. Μιτζικός δήλωσε «Μιλάμε για καθολική εφαρμογή του νόμου, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη την γεωγραφική ιδιομορφία κάθε περιοχής, να δούμε γιατί δεν συνδέονται. Να ξαναδούμε το κόστος σύνδεσης». Επίσης πρότεινε να επανεξεταστεί και η δομή της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς κι όλες τις δυνατότητες για φθηνό και ποιοτικό νερό.

Λιμάνι

Ο κ. Μιτζικός στα πλαίσια συνάντησης που είχε με τον Λιμενάρχη κ. Κανάλη για το θέμα του παραεμπορίου, δήλωσε ότι η παράταξή του δε θα ανεχτεί το παραεμπόριο στην πόλη, τονίζοντας ότι έπρεπε να συσταθεί ειδική υπηρεσία στο Δήμο και να αξιοποιηθεί το προσωπικό μετά την κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και να αναλάβει τις αρμοδιότητες για την πάταξη του παραεμπορίου. «Το Λιμενικό Σώμα κάνει υπέρμετρες προσπάθειες» τόνισε και πρόσθεσε «Πρέπει ο Δήμος να συμβάλλει κι εμείς δεσμευόμαστε να το κάνουμε».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΟΛΒ κ. Πρίγκο για θέματα που απασχολούν το λιμάνι, όπως η κρουαζιέρα, η μαρίνα, το τέρμιναλ κ.α. Ο κ. Μιτζικός επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθούν εφαρμοστέες λύσεις, όπως γύρω από τον κεντρικό προβλήτα για την προσέλκυση της κρουαζιέρας, και να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το τέρμιναλ. Όπως δήλωσε «Η αξιοποίηση του λιμανιού είναι ζωτικό για την πόλη μας. Το λιμάνι σημαίνει ανάπτυξη. Κεντρική μας θέση η παραμονή του λιμανιού αλλά και η εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και της συνοικίας του Π. Λιμεναρχείου», προτείνοντας παράλληλα για την κατασκευή της μαρίνας το κορδόνι στην παραλία.

Κοντά στην αγορά

Ο κ. Μιτζικός δήλωσε ότι είναι κοντά στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής και της τοπικής αγοράς με αφορμή επίσκεψή του στις λαϊκές αγορές, ωστόσο τόνισε ότι ο νόμος θα τηρείται, δε θα γίνονται ρουσφέτια και θα συμβάλει στη φιλοσοφία και στο πλαίσιο ανάπτυξης της αγοράς. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη στήριξης των τοπικών συνεταιρισμών, και την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Όπως είπε «Θα συνεργαστούμε και με αρχαιολογικές εφορίες για να είναι επισκέψιμοι οι αρχαιολογικοί χώροι. Δε μιλάμε για φθηνή εμπορευματοποίησή τους αλλά για αξιοποίηση με τις δικές μας δυνάμεις και πόρους».

Τέλος, όσον αφορά στη μεταφορά του Αστυνομικού Μεγάρου, πρότεινε να κρατηθεί ένας αστυνομικός σταθμός στο κέντρο του Βόλου, κι αντίστοιχα, ότι πρέπει να μετακινηθεί η Π.Υ. κοντά στον περιφερειακό για ευέλικτη και γρήγορη μετακίνηση των οχημάτων, αλλά να μείνει και ένα πυροσβεστικό όχημα στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Μιτζικός ήταν πλαισιωμένους από τους κ.κ. Κέρσα Σπανομήτρου, Χαράλαμπο Ζάχο, Νικόλαο Νομικό, Αντώνιο Ακτσιαλή και Απόστολο Νάσιο και παρουσίασε στους δημοσιογράφους τις θέσεις της παράταξης για διάφορα θέματα, όπως αυτά προέκυψαν μέσα από επισκέψεις τους σε διάφορους χώρους και Δημοτικές Ενότητες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει