Έξω από το Νοσοκομείο Βόλου για διαμαρτυρία και οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα του Συλλόγου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Μαγνησίας:

Η Διοίκηση του Συλλόγου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Μαγνησίας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση των εργατικών ταξικών συνδικάτων και σωματείων, που μαζί με τις λαϊκές επιτροπές που αντιδρούν στην εφαρμογή των νέων βαρβάρων μέτρων από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. και αντιστέκονται στην διάλυση του δημόσιου δωρεάν σύστημα υγείας-προνιας που επιβάλει οι Ε.Ε. και επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα δε χρειάζεται πολλά λόγια για να περιγραφεί: Άνθρωποι μένουν χωρίς την απαραίτητη θεραπεία γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση και οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν γίνει «λάστιχο».

Κατάσταση δραματική κι επικίνδυνη, που αποδεικνύει τι εννοούσαν η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση όταν μιλούσαν για καταπολέμηση της «σπατάλης», «εξορθολογισμό» των δαπανών για Υγεία – Φάρμακο κ.λπ.

Όσο συνεχίζεται η επιχειρηματική δράση σε Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ξεζουμίζουν το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα καθορίζουν τις τιμές, θα εκβιάζουν με τεχνητές ελλείψεις, δε θα δέχονται ασθενείς αν δεν πληρώνονται.

Θα συνεχίζεται η αγοραπωλησία υπηρεσιών, θεραπειών και εξετάσεων και μάλιστα αυτοί οι κανόνες του «εμπορίου» θα μεταφέρονται και στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Τα κρατικά κονδύλια για Υγεία – Πρόνοια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα μειώνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρούν σε περικοπές και όλοι μαζί, κράτος, ασφαλισμένοι, ασθενείς, Ταμεία θα χρηματοδοτούν αδρά αυτά τα «τρωκτικά», που δε χρειάζονται πουθενά, αντίθετα στερούν τη θεραπεία και τη ζωή.

Την ίδια ώρα οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας λειτουργώντας ανταποδοτικά πρέπει να εξασφαλίζουν έσοδα από τους ασθενείς που μετατρέπονται σε πελάτες (π.χ. 5ευρω στα νοσοκομεία, πληρωμή εξετάσεων) και ταυτόχρονα υποβαθμίζονται για να καλύπτει ο ιδιωτικός τομέας τα κενά που δημιουργούνται. Διότι αν υπήρχε ολοκληρωμένο, αναβαθμισμένο, δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας για όλους, ο ιδιωτικός τομέας δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.

Η δραματική κατάσταση, όπως εξελίσσεται στα φάρμακα, στον ΕΟΠΥΥ και στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, κάθε λαϊκή συσπείρωση, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση για να έχουν όλοι, χωρίς εξαίρεση, ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο βαθέματος της οικονομικής κρίσης, δωρεάν τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες.

Οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, από ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-1-2013 ΣΤΙΣ 12:30



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει