Αθώωση και αποκατάσταση του Νευροχειρούργου Νίκου Χαυτούρα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης μεταβιβάζουν ως αναφορά, ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, σχετικά με την άδικη αργία που επιβλήθηκε στον Νευροχειρούργο, πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και Δημοτικό Σύμβουλο, Νίκο Χαυτούρα.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε μετά από σύσκεψη φορέων της Μαγνησίας, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου και υπογράφτηκε επίσης, από τους βουλευτές Μαγνησίας, Αλ. Μεϊκόπουλου και Π. Μουτσινά, τον Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Βορείων Σποράδων, Γ. Καλτσογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Βόλου, Απ. Παντσά και εκπρόσωπο της Μ. Χρυσοβελώνη, βουλευτή Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, οι παραπάνω φορείς απαιτούν την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης του κ. Νίκου Χαυτούρα για την ηθική του αποκατάσταση, ο οποίος έχει αθωωθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού της Μαγνησίας, τόσο για την προσφορά του ως γιατρός, αλλά και το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στους αγώνες υπεράσπισης του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου.

Επίσης, ζητούν να συγκληθούν άμεσα τα πειθαρχικά συμβούλια του ΕΣΥ, ώστε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, αλλά και να πάψει η ομηρία και διαπόμπευση των αθώων και να καταργηθεί ο ν. 4093/12, περί αυτοδίκαιων αργιών, ο οποίος έχει καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας και κρατά σε ομηρία κάποιους αδίκως εμπλεκόμενους εργαζόμενους.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 5/9/2013

Ο καταθέτωντες βουλευτές

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας

Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει