Ανάστατοι οι κυνηγοί της Μαγνησίας μετά τους απανωτούς τραυματισμούς συναδέλφων τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr αναμένονται συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ομάδας κυνηγών του Βόλου. Τί δήλωσαν στο e-Volos.gr κυνηγοί της Μαγνησίας

Το 2013 δεν μπήκε καλά για τους κυνηγούς της Μαγνησίας, που μέσα σε λίγες εβδομάδες αποχαιρέτησαν συνάδελφό τους, αλλά και φοβήθηκαν πως θα χάσουν αρκετούς άλλους, μετά τον τραυματισμό τους την ώρα του κυνηγιού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του e-Volos.gr, κυνηγοί της Μαγνησίας, σκοπεύουν με αίτημα τους να ζητήσουν την παρέμβαση του προέδρου του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου, Γ. Σιώρου, ώστε να μη δίνονται κυνηγητικές άδειες και άδειες οπλοφορίας κατά συνέπεια, χωρίς αυστηρό έλεγχο.

“Δεν φτάνει μόνο να περάσουμε από γιατρούς και να έχουμε καλή όραση για να είμαστε ικανοί να κάνουμε χρήση όπλου και να τουφεκίσουμε”, σημείωσε στο e-Volos.gr κυνηγός από το Βελεστίνο.

Επίσης κυνηγός από τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου τόνισε σε δηλώσεις του στο e-Volos.gr πως θα πρέπει οι κυνηγοί την ώρα που βρίσκονται στο βουνό να φοράνε ειδική στολή με έντονα χρώματα, ώστε να γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

“Είναι υποχρεωτικό να φοράμε πορτοκαλί ή κόκκινα ρούχα στο βουνό, ειδικά εμείς που κυνηγάμε γουρούνια, κυνήγι που κρατά μέχρι και τη Δύση του ηλίου θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέχουμε την ενδυμασία μας. Ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου σε συνεργασία με τον Δασάρχη θα πρέπει να ορίσουν ως υποχρέωση συγκεκριμένη ενδυμασία και μάλιστα να κάνουν και ελέγχους για το αν αυτό θα ισχύσει ή όχι κάνοντας περιπολίες στα βουνά. Είναι όπως για τα δίκυκλα το κράνος. Είναι υποχρεωτικό, αν δεν το φοράς έχει πρόστιμο. Έτσι να γίνει και με εμάς τους κυνηγούς.”

Οι κυνηγοί έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από τα τελευταία απανωτά γεγονότα, σε σημείο να έχουν επηρεαστεί τόσο έντονα που όπως ομολογούν φοβούνται να τουφεκίσουν.

“Μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του συναδέλφου από το Πήλιο, τα παιδιά μου δεν με άφηναν να πάω στο βουνό, το ίδιο και η γυναίκα μου. Τελικά πήγα και ούτε την πρώτη φορά που έπιασα καραμπίνα στη ζωή μου δεν φοβόμουν όπως φοβάμαι το τελευταίο διάστημα”, δήλωσε μεταξύ άλλων κυνηγός από τη Ν. Ιωνία Βόλου.

Αναμένεται η ενέργεια της ομάδας κυνηγών και οι αντιδράσεις-κινήσεις του πρόεδρου του Κυνηγητικού Συλλόγου, αλλά και του Δασάρχη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει