Ανακοίνωση για την εκδήλωση της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας το Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πουλάνε τα φυσικά κοινωνικά αγαθά, τις δημόσιες υποδομές, τις μεταφορές και τα δίκτυα επικοινωνίας. Στην ουσία τι πουλάνε όμως; Την ίδια τη δυνατότητα ενός ολόκληρου λαού να μπορεί να ζει ελεύθερος.

Στην εποχή της κρίσης όμως το κυνήγι νέων πεδίων κερδοφορίας γίνεται ο νούμερο ένα κανόνας που κινεί όλη την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Η υπεράσπιση τελικά των κοινωνικών αγαθών καταλήγει με αυτό τον τρόπο να είναι μια βαθιά πολιτική μάχη ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του αστικού κόσμου. Είναι μια μάχη που αντικειμενικά απαιτεί την υπέρβαση του καπιταλιστικού μοντέλου διαχείρισης και των μονόδρομων που χαράσσει και την ανάδειξη τελικά ενός άλλου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και κατ επέκταση μια άλλη φιλοσοφία για το τι είναι ο δημόσιος πλούτος και πως αυτός μπορεί να είναι δίκαια κατανεμημένος σε όλους.

Αυτός ο χαρακτήρας της αναμέτρησης ενοποιεί σε ένα ενιαίο μέτωπο τις δυνάμεις της κυβέρνησης και του κράτους, της ΕΕ, των τοπικών δημάρχων και των μικρών και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, επιχειρώντας να τσακίσουν με κατασταλτικά, πολιτικά ή οικονομικά μέσα κάθε κοινωνική αντίσταση.

Αυτή η τάση εκφράστηκε εξάλλου από τις Σκουριές, μέχρι το Ελληνικό και σήμερα στο Βόλο με δίκες και διώξεις αγωνιστών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νερών, απευθείας ενορχηστρωμένες από την κυβέρνηση και από την τοπική δημοτική αρχή. Μπροστά λοιπόν στη μεγάλη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου οργανώνει το Σάββατο 22/10 στις 20:00 στο χώρο της (Μεταμορφώσεως 19) εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Ο κοινωνικός πλούτος στο σφυρί ή αλλιώς η ιδιωτικοποίηση όλης μας της ζωής.

Μια συζήτηση για ενα κίνημα που θα διεκδικεί την επανακατάκτηση του χώρου, του περιβάλλοντος και του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας ενάντια στη λογική του κέρδους.» Επιδίωξη μας είναι να αρχίσει να διευρύνεται το κοινωνικό μέτωπο υπεράσπισης του κοινωνικού πλούτου και να σκιαγραφεί ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης του. Στην εκδήλωση θα μεταφέρουν εμπειρίες ενάντια στο κίνημα των ιδιωτικοποιήσεων και θα καταθέσουν σκέψεις για το πώς πάμε από εδώ και πέρα οι ομιλητές: Γιώργος Μαρκόπουλος μέλος της συνέλευσης δράσεων για το Ελληνικό (Αθήνα), Γιώργος Θεοδωρίδης μέλος της συνέλευσης Water Warrios (Θεσσαλονίκη) και Φραγκουδάκης Αριστείδης μέλος της κίνησης πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει