Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Με προπηλακισμό σε εργαζόμενη και μέλος της επιτροπής αγώνα ΠΑΜΕ-ΟΤΑ από μέλη του Συριζα (Δ. Μπάλλας εκλεγμένος στο ΔΣ ως ανεξάρτητος και Γ. Μπάλλας-μέλος του Συριζα), αλλά και με την ομολογία ότι τάχθηκαν υπέρ της αξιολόγησης του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης , το εργοδοτικό προεδρείο(συριζα-δημαρ-πασοκ-νδ) του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας , έστησε παραμονή της 48ωρης απεργίας στο δημόσιο, μια Γενική Συνέλευση- φιάσκο προκειμένου να φιλοτεχνήσει το προφίλ του Δημάρχου που θα «αξιολογήσει αλλά δεν θα απολύσει εργαζόμενους» κατά τα λεγόμενα τους. Τα παραπάνω διανθισμένα με με μπόλικο αντικομμουνισμό και βρισιές προς τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ (Κ. Ηλίας- μέλος του συριζα) όταν τελείωσε η συγκέντρωση και ήταν άδειο από εργαζόμενους το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Με κορώνες περί του ακομμάτιστου και του ανεξάρτητου, αλλά μόνον «για το κίνημα των εργαζομένων» , όπως έλεγαν, (προφανώς εννοούν το κίνημα-χυλός τα μέλη του Συριζα) έχοντας τον καθοδηγητικό ρόλο στο ξεπουλημένο προεδρείο του Συλλόγου μας προέτρεπαν τους εργαζόμενους να συνταυτιστούν μαζί τους , στο παιχνίδι φθοράς και ανατροπής δήθεν της μνημονιακής κυβέρνησης και όχι της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που με και χωρίς μνημόνια , γεννάει τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Η αθλιότητα τους σε όλο της το μεγαλείο όταν εκφοβιστικά και μιλώντας «για παράβαση δημοσιοϋπαλληλικού καθήκοντος που έχει κυρώσεις» , απειλούσαν στην ουσία διευθυντές , προϊσταμένους και εργαζόμενους αφενός να συμπληρώσουν τα ρουφιανόχαρτα του Δημάρχου, δηλαδή τα στοιχεία και τις προτάσεις τους για την ψευτοαξιολόγηση. Η υποκρισία περισσή όταν έλεγαν «να μείνουν ήσυχοι οι εργαζόμενοι αφού δεν θα αδικηθεί κανείς γιατί τον έλεγχο της ομάδας έργου θα τον κάνει ο διαμεσολαβητής δηλαδή μέλος του προεδρείου του Συλλόγου». Στη συνέχεια , εξαπέλυσαν βρωμιές όταν άκουσαν τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας και εκλεγμένο μέλος της ΔΑΣ-ΟΤΑ, Δ. Φαλλαγγάρη να λέει πως «ως προϊστάμενος ακόμη κι αν είχε κυρώσεις δεν θα συμπλήρωνε τα στοιχεία» προτρέποντας ο ίδιος τους εργαζόμενους να μην τα συμπληρώσει κανείς. Φαίνεται πως δεν τους έφτανε η χολή και οι βρωμιές που εξαπέλυσαν στα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και όταν το Πολιτιστικό Κέντρο άδειασε από κόσμο, άρχισαν τον προπηλακισμό στην εργαζόμενη του Πολιτιστικού που έμεινε τελευταία για να κλείσει το χώρο κι όταν εκείνη προσπάθησε να τηλεφωνήσει σε συνάδελφους της για βοήθεια , αποχώρησαν λέγοντας της «πως καλεί τους μπράβους της για να τη σώσουν».

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει να τους γυρίσουν άμεσα την πλάτη. Όσο βρίσκονται στην πλειοψηφία του Δ.Σ. και για να υπηρετήσουν τη δημοτική αρχή και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων και της κατάργησης των συμβάσεων θα φτάνουν σε πιο χαμηλά επίπεδα, προσπαθώντας να τραβήξουν και το σύλλογο προς τον πάτο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει