Ανακοίνωση Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης

Η Δημοτική Αρχή δεν διοργανώνει απολύτως καμία αποκριάτικη εκδήλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι αποκριές είναι ένα έθιμο της ελληνική παράδοσης που δεκαετίες τώρα είναι συνυφασμένο με τη γιορτή, τη χαρά, τη διασκέδαση.

Είναι μέρες που σε πολλές τις περιοχές της Ελλάδας αναβιώνουν διάφορα λαϊκά ήθη και έθιμα και οι Δήμοι σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους διοργανώνουν παραδοσιακά δρώμενα. Ακόμα όμως και πιο σύγχρονα έθιμα οι καρναβαλικές παρελάσεις, το μασκάρεμα μικρών και μεγάλων, η κορύφωση που έρχεται με το κάψιμο του καρνάβαλου, δίνουν μια ευκαιρία διασκέδασης και χαράς κυρίως για τα μικρά παιδιά αλλά ακόμα και για τους μεγάλους.

Αν και είχε φροντίσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα να ανακοινώσει μια τεράστια επικοινωνιακή φούσκα για τις εκδηλώσεις της αποκριάς, τώρα ανακοινώνει ότι θα μείνει τελείως άπραγη. Και οι βαρύγδουπες δηλώσεις ότι θα πάψει κόσμος να πηγαίνει στο καρναβάλι της Πάτρας και στο καρναβάλι της Ξάνθης, τι έγιναν;; Οι πομπώδης ανακοινώσεις ότι στην πόλη του Βόλου θα γίνει της … γνωστής λαϊκο-Pop τραγουδίστριας, που πήγαν;;

Με άλλα λόγια επειδή η Δημοτική Αρχή δεν μπορούσε να κάνει ένα απολύτως εμπορευματοποιημένο καρναβάλι, επειδή δεν είχε το χρόνο να οργανώσει φανταχτερές και ακριβοπληρωμένες εκδηλώσεις αλλά χαμηλού πολιτιστικού περιεχομένου, επειδή ο “Άρτος και Θεάματα” δεν θα ήταν έτοιμος, αποφάσισε να μην κάνει απολύτως τίποτα!!

Αποτέλεσμα της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής είναι η πόλη του Βόλου δεν θα αποτελέσει ούτε στο ελάχιστο πόλο έλξεις για επισκέπτες άλλων περιοχών, αφού δεν συνδυάζει την ομορφιά της πόλης μας με αποκριάτικα έθιμα και εκδηλώσεις. Ενώ δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα ούτε στους πολίτες της και κυρίως στα παιδιά! Δεν δίνεται καν το κίνητρο ο βολιώτης να περπατήσει έστω και λίγο στους δρόμους της πόλης. Όσο για τη δήθεν στήριξη της πόλης μας σε επίπεδο επιχειρηματικό, τουριστικό και εμπορικό ας μη το συζητήσουμε. Μόνοι τους ορισμένοι καταστηματάρχες και διάφοροι πολιτιστικοί και σύλλογοι συνοικιών επιχειρούν να δώσουν μια πιο ευχάριστη νότα χωρίς να έχουν καμία απολύτως στήριξη από το Δήμο.

Από την πλευρά μας ως Δημοτική Παράταξη “Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης” έχουμε καταθέσει προτάσεις εδώ και αρκετό καιρό. Δεν θέλουμε εκδηλώσεις πολλών εξόδων, εμπορευματοποιημένες και απλά φανταχτερές! Δεν θέλουμε εκδηλώσεις με πολλά λαμπιόνια και καμία ουσία! Δεν θέλουμε όμως και εκδηλώσεις που να έχουν σαν μόνο σημείο αναφοράς το κέντρο της πόλης αλλά να έχουν την πόλη ολόκληρη.

Εμείς προτείνουμε εκδηλώσεις κοντά στην παράδοση και μακριά από την εμπορευματοποίηση. Εκδηλώσεις που να έχουν πολιτιστικό και πολιτισμικό περιεχόμενο. Που να γίνονται με χαμηλό κόστος, λίγο χρόνο και μεγάλο μεράκι και δημιουργικότητα. Εκδηλώσεις που να αγκαλιάζουν όλη την πόλη και να γίνονται σε όλες τις περιοχές της πόλης μας από τη Ν.Δημητριάδα έως τη Ν.Ιωνία και τα Παλιά και από την Aγ. Παρασκευή και το Χρυσοχοϊδη έως την παραλία.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν ο δήμος είχε διοργανώσει με συμμετοχή με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, χορευτικά και ωδεία, με συμμετοχή σχολείων εκδηλώσεις που να αναβιώνουν την παράδοση των αποκρεών σε κάθε γειτονιά. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι και εκδηλώσεις λαϊκές (για όλο το λαό του Βόλου) θα μπορούσαν να γίνουν και θα παρουσιάζονταν και ο πλούτος που έχει η πόλη μας σε πολιτισμό. Πλούτος πολύ ανώτερος από το “συσκευασμένο” λαϊκό-ποπ star system.

Ο Βόλος αξίζει πολύ περισσότερα από φιέστες χαμηλής ποιότητας. Έχει πληθώρα στοιχείων να αναδείξει σε όλα τα επίπεδα και με κάθε ευκαιρία! Εμείς γι’ αυτό το Βόλο κοπιάζουμε, γι’ αυτό το Βόλο διεκδικούμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτό το Βόλο καταθέτουμε προτάσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει