Ανακοίνωση συνεργασίας Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας με το συνδυασμό "Δρόμοι Συνεργασίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας, σταθεροί στις θέσεις μας για την αυτοδιοίκηση και το όραμά μας για το δήμο Βόλου, ανησυχούμε για τις εξελίξεις στο προεκλογικό πεδίο που θα καθορίσουν και το μέλλον της περιοχής μας. Προκειμένου να συμβάλλουμε με θετικό τρόπο σε αυτές αποφασίσαμε τη διακριτή συνεργασία μας με το συνδυασμό «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον κ. Μ. Πατσιαντά, αφού η συζήτησή μας σε θέματα προτεραιότητας για μια οικολογική και κοινωνικά δίκαιη πολιτική στο δήμο χαρακτηρίζεται από συμφωνία ως πλήρη ταύτιση στα περισσότερα σημεία.

Συγκεκριμένα, συγκλίναμε σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, σε τρόπους ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, αλλά και στην κοινωνική οικονομία και την απασχόληση που μπορεί να δημιουργήσει, στην προστασία των συλλογικών αγαθών από υποβάθμιση και ιδωτικοποιήσεις, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο ζήτημα της καύσης, στη διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων για το Δήμο, καθώς και στη διαφάνεια. Επίσης, στην ανάγκη αλλαγής του ενεργειακού μοντέλου του δήμου, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από αυτό, στο τουριστικό μοντέλο και στις θέσεις για τις μεγάλες επενδύσεις που βλάπτουν περιβάλλον και τοπική κοινωνία, καθώς και στην ανάγκη σχεδιασμού προστασίας του δήμου από την κλιματική αλλαγή. Τέλος, στο συμμετοχικό προϋπολογισμό και στη λήψη αποφάσεων του δήμου μέσα από διαδικασίες συμμετοχής στα τοπικά συμβούλια.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης με τρεις υποψήφιους: τον Παναγιώτη (Τάκη) Κολώνια (Βόλος), τη Βασιλική Νάκου – Κουτσορίζου (Ν.Ιωνία) και τον Δημήτρη (Τάκη) Πουρσανίδη (Αγριά).

Στέλνουμε μήνυμα στους συμπολίτες μας κατά της αποχής και υπέρ της συμμετοχής και της διεκδίκησης επιλογών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Διαφορετικές επιλογές μπορούν να οδηγήσουν την πόλη μας από την απραξία στην οποία βρίσκεται τώρα ως την πλήρη υποβάθμιση και στη νομιμοποίηση σκοτεινών και επικίνδυνων πρακτικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει