Ανακοίνωση της Εργατικής Αυτονομίας για τις εξελίξεις στον ΙΜΑΝΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!

Να υπογραφεί νέα 3ετής ΕΣΣΕ χωρίς μειώσεις στις αποδοχές μας!

Με ενότητα και αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!

Συνάδελφοι,

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας όλους τους τελευταίους μήνες υπηρετούν ταυτόχρονα δυο στόχους.

Από τη μια θέλουν να πετσοκόψουν τους μισθούς και να ανατρέψουν τις κατακτήσεις μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Από την άλλη, θέλουν να τσακίσουν τη δυνατότητά μας να διεκδικούμε συλλογικά.

Θέλουν να μας υποτάξουν ώστε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα κάθε νέα περικοπή. Θέλουν να μας διασπάσουν σε παλιούς και νέους, σε ακριβούς και φτηνούς, σε μόνιμους και εργολαβικούς ώστε στο τέλος, τέλος να καταργήσουν κάθε έννοια Συλλογικής Διαπραγμάτευσης και Συλλογικής Σύμβασης. Θέλουν κάθε εργαζόμενος να «διαπραγματεύεται» ατομικά τους όρους δουλειάς δηλαδή να είναι έρμαιο τις εργοδοσίας στις σημερινές συνθήκες μαζικής ανεργίας.

Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η ανακοίνωση των απολύσεων παρότι πολλοί συνάδελφοι έχουν ήδη συμφωνήσει σε οικιοθελείς αποχωρήσεις (ανεξάρτητα από το αν εμείς συμφωνούμε ή όχι) και ενώ οι διαπραγματεύσεις για νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αλαζονεία, η εκδικητικότατα και ο κυνισμός της εργοδοσίας ξεπέρασαν κάθε όριο! Για αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε ενωμένα και αποφασιστικά! Ειδάλλως η επίθεση που δεχόμαστε όχι απλά δεν θα σταματήσει αλλά θα κλιμακωθεί.

Πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις με σχέδιο κλιμάκωσης στην κατεύθυνση της απεργίας διαρκείας. Ταυτόχρονα πρέπει να καλέσουμε όλο το εργατικό και μαζικό κίνημα της περιοχής να σταθεί στο πλευρό μας.

Στην 24ωρη γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη για το ασφαλιστικό πρέπει να αναδείξουμε την επίθεση στον ΙΜΑΝΤΑ σαν κορυφαίο ζήτημα.

Να πληροφορήσουμε όλη την κοινωνία ότι η Continental, ο πολυεθνικός αυτό κολοσσός που βγάζει εκατομμύρια ευρώ κέρδη, όχι μόνο από τον ΙΜΑΝΤΑ, αλλά και πουλώντας ελαστικά αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα επιτίθεται με τέτοιο τρόπο στους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ.

Ας μην αμφιβάλλουμε. Ένα μεγάλο κίνημα μποϋκοτάζ των ελαστικών της Continental, μαζί με τις δικές μας κινητοποιήσεις, μπορεί να εξαναγκάσει την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Η ώρα του αγώνα είναι τώρα! Να μην υποχωρήσουμε, να μην φοβηθούμε!

Με ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει