Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας- Πρόνοιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η οργή μας για την άθλια κατάσταση της Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου για το λαό είναι ανάγκη να μετατραπεί σε συνειδητή οργάνωση και αγωνιστική διεκδίκηση. Σε πάλη απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στη φτωχοποίηση του λαού, στο τσάκισμα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), της επείγουσας βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υγειονομικών και προνοιακών μονάδων συνεχίζονται.
Η έλλειψη γυναικολόγων και παιδιάτρων είναι επικίνδυνη.
Κινδυνεύουν να κλείσουν κι άλλες κλινικές, του νοσοκομείου και εξειδικευμένα τμήματα.
Η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται.
Η γυναίκα υποχρεώνεται να πληρώσει πανάκριβα στον ιδιωτικό τομέα αναγκαίες διαγνωστικές, προληπτικές εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, για τη διαδικασία της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο της υγείας, όχι μόνο δεν φταίνε για την άθλια αυτή κατάσταση, για την ταλαιπωρία των ασθενών.
Κυριολεκτικά υποφέρουν, εξαντλούνται και οι ίδιοι κάτω από την εντατικοποίηση της δουλειάς και την υποβάθμιση των υπηρεσιών, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Η έλλειψη καθαριστριών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι εναλλαγές σε θέσεις εργασίας, πέρα από την εξάντληση, αυξάνουν τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Στον κρίσιμο τομέα του φαρμάκου ο αριθμός των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που τα πληρώνει εξ ολοκλήρου ο ασθενής έχει αυξηθεί.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν τη σφραγίδα των κατευθύνσεων ΕΕ και κυβερνήσεων.
Η Υγεία, το Φάρμακο αποτελούν προνομιακά πεδία αύξησης των κερδών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις της κυβέρνησης που επικαλείται τις «δημοσιονομικές αντοχές», το «κόστος» για αυτή την άθλια κατάσταση.
Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες και οι οικογένειές μας, οι υγειονομικοί δεν μπορούν να περιμένουν. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας- Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

Διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των ΠΕΔΥ
Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της πληρωμής από τους ασθενείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει