Ανακοίνωση του ΟΕΒΕΜ για συναντήσεις με τους Παπαδεράκη – Σχοινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας αναφορικά με την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασία Καταναλωτή κ. Αντώνη Παπαδεράκη καθώς επίσης και με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα Δημοσίων Συμβάσεων κα. Σχοινά Μαρία έχει να σημειώσει τα ακόλουθα:

Εξορθολογισμός στο καθεστώς των δημοσίων συμβάσεων. Ακόμα και σε καθεστώς κρίσης παρατηρούνται φαινόμενα (σας παρουσιάζουμε και στοιχεία) όπου υπάρχει πλήρης καταστρατήγηση της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Με λίγα λόγια ζητείται μειοδότης στο σύνολο ανόμοιων υλικών, δεν ομαδοποιούνται τα υλικά ενώ το CPV, καταστρατηγείται. Έτσι ανακηρύσσεται ένας μειοδότης, αποκλείονται πολλοί άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι θα μπορούσαν να αυξήσουν το τζίρο τους, να απορροφήσουν κομμάτι της ανεργίας και να αυξηθεί το κομμάτι της ανάπτυξης. Ζητούμε λοιπόν την ομαδοποίηση των ζητούμενων υλικών ή την μειοδοσία ανά είδος.

FEED BACK στις δημόσιες συμβάσεις. Για την οριστική αποπληρωμή του εκάστοτε μειοδότη να ζητείται υπεύθυνη δήλωση του προμηθευτή του. Μας έχουν καταγγελθεί ότι πολλοί μειοδότες με την χρήση του διαδικτύου λαμβάνουνε τεχνικά φυλλάδια τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα προϊόντα τα οποία παραδίδουν. Αυτό το κενό θα καλυφθεί με την υπεύθυνη δήλωση του προμηθευτή προς το μειοδότη.
Εξορθολογισμός στο θεσμό του επιτρόπου. Αυτή τη στιγμή ο επίτροπος λειτουργεί τελείως τυπολατρικά (νόμιμα φυσικά) μένοντας σε λεπτομέρειες που περισσότερο εμποδίζει παρά βοηθά τις επιχειρήσεις.
Πιο ευέλικτο ΕΣΠΑ για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Χαμηλότοκα δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ελπίζουμε στην άμεση και γρήγορη ικανοποίηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει