Ανακοίνωση του Τμ. Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για Κιολεϊδη

Η ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για ΚΙΟΛΕΪδη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

ΒΟΛΟΣ, 13 Αυγούστου 2013

Αποτέλεσμα των εφαρμοστικών αντιεργατικών νόμων και των μνημονιακών πολιτικών, είναι η παντελής ασυδοσία της εργοδοσίας σε εργοστάσια και πολυεθνικές εταιρείες. Είναι τέτοια η αποθράσυνση των εργοδοτών, που στην ουσία γράφουν ένα καινούριο μνημόνιο δικών τους εφαρμοστικών, αντιεργατικών νόμων.

Πιο συγκεκριμένα σε τοπικό επίπεδο, το καινούριο παράδειγμα εργοδοτικής ασυδοσίας είναι η στάση της Διεύθυνσης του εργοστασίου ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ Α.Ε., το οποίο οδήγησε τους εργαζομένους σε κάλεσμα παράστασης διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του εργοστασίου,το οποίο παραμένει κλειστό από τις 29/7/13 έως τις 2/9/13 μετά από αδικαιολόγητη απόφαση της Διοίκησης, εξαναγκάζοντας έτσι τους εργαζόμενους να πάρουν το υπόλοιπο της αδείας τους, χωρίς να τους καταβληθεί το νόμιμο επίδομα και για τις υπόλοιπες μέρες που μένει κλειστό το εργοστάσιο, υπέγραφησαν άδειες άνευ αποδοχών. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα η αχαριστία της Διεύθυνσης του εργοστασίου απέναντι στην “ιώβεια” υπομονή του εργατικού δυναμικού, αφού υπάρχουν οφειλές δεδουλευμένων που ξεκινάνε από τον Ιανουάριο του 2013 και φτάνουν έως το μισθό του Ιουλίου, ενώ διανύουμε ήδη το πρώτο μισό του Αυγούστου.

Στους απολυθέντες του προηγούμενου μήνα έπρεπε να τους καταβληθεί βάσει νόμου δόση αποζημίωσης, με ημερομηνία 31/7/13, κάτι που δεν έγινε παρανόμως & καταχρηστικώς. Η μισθοδοσία των εργαζομένων, έχει αντικατασταθεί με την καταβολή μικρών, περιοδικών προκαταβολών, με τις οποίες είναι ανέφικτο να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Τους τελευταίους μήνες η διεύθυνση της εταιρείας αφου προχώρησε εκβιάζοντας σε υπογραφή νέων, μειωμένων συμβάσεων εργασίας με τους εργαζομένους, συνέχισε με απολύσεις , στο επιτρεπτό αριθμό που ορίζει ο νόμος των μνημονίων. Αξιοσημείωτο είναι πως οι εργαζόμενοι βιώνουν όλα τα παραπάνω τα τελευταία δυόμιση χρόνια εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης και υπομονής.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας μαζί με το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο παρευρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.
Χαιρετίζουμε την αλληλέγγυα συμπαράσταση που επέδειξαν σωματεία της περιοχής στους εργαζομένους της ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ Α.Ε. όπως ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, εκπρόσωπος του σωματείου της Ν. Λεβεντέρης, καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, άνεργοι, μέλη από το Στέκι Αλληλεγγύη για Όλους στη Ν. Ιωνία, συνταξιούχοι καθώς και εργαζόμενοι των εργοστασίων της ευρύτερης ΒΙ.ΠΕ. Βόλου. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι μετέβησαν στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας για καταγγελία της εργοδοσίας του εργοστασίου.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας πάντα στο πλευρό των εργαζομένων της ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ Α.Ε. καλεί σε αλληλέγγυα συμπαράσταση το ΕΚΒ, φορείς και σωματεία της Μαγνησίας, εργαζόμενους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα,άνεργους, καθώς και όλους τους πολίτες της Μαγνησίας μέχρι τη δικαίωση του αγώνα τους και των νομίμων αιτημάτων τους.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει