Ανακοίνωση των συνεργαζόμενων συλλόγων συνταξιούχων Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΤΡΙΤΗ 14/10/2014, στις 11:00π.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, Ε.Ε, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ
• ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΩΝ.
• ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
• ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
• ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
• ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
• ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΠΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ – ΤΣΑ – ΤΑΕ – ΝΑΤ

Συνέντευξη τύπου

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού Μαγνησίας, πραγματοποίησαν την Συνέντευξη Τύπου, σήμερα την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ. Βόλου.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων, εκτός της περιγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ανακοίνωσαν και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων για την καλύτερη οργάνωση και συσπείρωση των συνταξιούχων στην περιοχή μας και δηλώνουν την συμμετοχή τους στο σχεδιασμό των Συνταξιουχικών Οργανώσεων αντιστοίχων Ομοσπονδιών(ΣΕΑ), για αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, δεν αποδέχονται της δήθεν εύκολες «λύσεις» από τον καναπέ και το επιχείρημα για την αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Η επίθεση Ευρ. Ένωση – Κεφαλαίου είναι διαχρονική θα συνεχιστεί, η συγκυβέρνηση με το σχέδιο προϋπολογισμού 2015 μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες για (υγεία – συντάξεις – πρόνοια) νέο ασφαλιστικό ετοιμάζουν για ψήφιση, τα ψίχουλα από το αιματοβαμμένο πλεόνασμα και τα φιλοδωρήματα στους εξαθλιωμένους δεν μας ξεγελούν. Η ανεργία διογκώθηκε και οι μεγαλοεργοδότες τη χρησιμοποιούν για την μείωση των μισθών και την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης με 5μηνα των 400 ευρώ και ανασφάλιστα για τα παιδιά μας.

Στην σκληρή και μαύρη πραγματικότητα η μόνη απάντηση είναι: η συσπείρωση των δυνάμεων, δυνάμωμα του μετώπου αντίστασης και ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών και η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών, αντιασφαλιστικών νόμων.

Στο πρόγραμμα δράσης που παρουσίασαν, καλούν τους συνταξιούχους, τους ανέργους που είναι τα παιδιά μας, στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βόλο, στις 14 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και να καλέσουν όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη ημέρα Σάββατο στην Αθήνα ώστε να διαδηλώσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους τα δίκαια αιτήματα μας.

Η ομιλία του Προέδρου Συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ ν. Μαγνησίας, Κοντονίνα Θανάση

Η σημερινή συνέντευξη τύπου βρίσκει τους συνταξιούχους σε απελπιστική κατάσταση. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, είναι όλες οι παροχές στην υγεία, την πρόνοια, γιατρούς, φάρμακα και αφορά όλων μας.

Η Κοινωνική Ασφάλιση δέχεται ανελέητη επίθεση από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και με την μέθοδο του σαλαμιού ετοιμάζουν νέα επώδυνα μέτρα, με την ενοποίηση όλων των ταμείων, στοχεύουν στο κλάδεμα των κύριων και επικουρικών συντάξεων και στο τέλος θα της μετατρέψουν σε πενιχρό βοήθημα.

1) Εδώ μπαίνει το ερώτημα: που πήγαν οι εισφορές 40 και πλέων χρόνων, που πήγαν τα αποθέματα των ταμείων μας, που πήγε ο ιδρώτας 3-4 γενιών;
Υπάρχει βέβαια απάντηση στην ελληνική πατέντα , που δρομολογήθηκε στα πλαίσια της Ε.Ε και υπηρετούν την στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και των λαϊκών αναδιαρθρώσεων και στα πλαίσια της ατζέντας 2020, της συνθήκης Λισσαβόνας.
2) Ένα δεύτερο ερώτημα είναι: πώς και πού θα φτάσει η κυβέρνηση την κοινωνική ασφάλιση , μέχρι πόσο θα πέσουν οι συντάξεις;

Η απάντηση μπορεί να είναι μία : μέχρι εκεί που θα το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι .

Ας κλώτσανε ! Να μην μας βάλουν τις αλυσίδες στα πόδια μας!

Οι κεφαλαιοκράτες και οι κυβερνήσεις κάνουν την δουλεία τους χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, κόβουν αρπάζουν ότι απόμεινε από την κοινωνική ασφάλιση, που αποκτήθηκε με αγώνες θυσίες, αίμα και είμαστε υποχρεωμένοι να την παραδώσουμε στα παιδιά μας.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;

Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να ορθώσουμε τείχος στην καταστροφή.

Είμαστε μόνο εμείς, με μόνο οπλο που εχουμε, τους αγώνες .

Να απαιτήσουμε να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι του Σιούφα, του Γιαννίτση, του Ρέππα, την Πετραλία, του Κουτρουμάνη και άλλων.

Να πληρώσει για την Κοινωνική Ασφάλιση το κράτος και η εργοδοσία .

Να διεκδικήσουμε το Δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εξασφαλίζει συντάξεις ,υγεία , φάρμακα και παροχές που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες .

Συνάδελφοι,

πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει ολοκληρωθεί .

Με χίλια δύο προσχήματα: η βιωσιμότητα των ταμείων , τα μηδενικά ελλείμματα, έρχονται νέα αντιασφαλιστικά μέτρα , οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, στις κύριες και επικουρικές , η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης , οι ριζικές περικοπές σε υγεία , την πρόνοια, στα φάρμακα ,η αφαίρεση του ΕΚΑΣ και το σπουδαιότερο η βασική σύνταξη από την 1/1/15 στα 360 ευρώ.

Η απάντηση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων σε αυτή την λαίλαπα που έρχεται είναι ο ενωμένος αγώνας όλων των συνταξιούχων.

Όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές και απότομες εξελίξεις που είναι πολύ πιθανές να χτυπήσουν τον κλάδο μας.

Για αυτό απευθύνουμε προσκλητήριο εγρήγορσης!

Να πάρουν την πρέπουσα απάντηση!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 14/10 ΣΤΟ Ε.Κ.Β ΣΤΙΣ 11 Π.Μ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/11 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει