Αντικατάσταση πυροσβεστικών κρουνών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεχίζονται από τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου οι ενέργειες για την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιάς ή να αντιμετωπιστεί άμεσα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική πιθανόν τέτοιο περιστατικό.
Ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ουσιαστικά ενεργοποιήθηκε δύο φορές φέτος για να παράσχει βοήθεια.

Η πρώτη ήταν με την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου στη Β’ Βιομηχανική περιοχή στις αρχές Ιουνίου και η δεύτερη στην εκδήλωση φωτιάς πριν δέκα ημέρες σε περιοχή μεταξύ Ριζομύλου και Καναλίων, όπου βέβαια δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις καίγοντας μερικά μόνο στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τόσο τα οχήματα του Δήμου, όπως γκρέιντερ και τσαπάκια που παρεμβαίνουν ανά πάσα στιγμή με τη διάνοιξη δρόμων και των καθαρισμό των χόρτων, ώστε να μην υπάρχει «έδαφος» για την επέκταση της φωτιάς, όσο και οι υπόλοιπες υποδομές που βοηθούν καθοριστικά στο έργο της πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες είτε αντικατάστασης είτε επισκευής των πυροσβεστικών κρουνών που βρίσκονται σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ελέγχθηκαν όλοι οι πυροσβεστικοί κρουνοί, εξετάστηκε η λειτουργία τους και, όπου υπήρχε πρόβλημα για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο, έγινε αντικατάσταση.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται «πως ο μήνας Αύγουστος συνήθως παρουσιάζει υψηλό ποσοστό επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς και γι’ αυτό το λόγο οι υπηρεσίες και το προσωπικό που συνδέεται με το μηχανισμό της πολιτικής προστασίας είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, ώστε να παρέμβει ανά πάσα στιγμή. Δύο φορές που χρειάστηκε κατά τη φετινή χρονιά, η παρέμβαση ήταν άμεση και καθοριστική. Συγχρόνως υπάρχει σταθερή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και με τους κατά τόπους συλλόγους και φορείς των δημοτικών διαμερισμάτων, ώστε όλοι να συνδράμουν-σε εθελοντική βάση-αν υπάρξει πρόβλημα. Παράλληλα για την καλύτερη πρόσβαση των οχημάτων σε δασικές περιοχές έγινε αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν σε δρόμους από κακοκαιρία προ 20ημέρου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει