Αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη στο e-Volos.gr: Το Πήλιο φόρεσε τα γιορτινά του και σας προσκαλεί

“Κερδίσαμε και φέτος το στοίχημα, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και οι Πηλιορείτες έτοιμοι να φιλοξενήσουν τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού – Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε εάν και πότε θα ανοίξει τις πύλες του το Χιονοδρομικό Κέντρο”

Τελικά καταπώς αποδείχθηκε για άλλη μία χρόνια… δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Έτσι συνέβη και φέτος… και ενώ ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του, η μεθοδικότητα και η σωστή προετοιμασία των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, υπό την επίβλεψη της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, όχι μόνο απέδωσαν καρπούς, αφού τα καιρικά φαινόμενα -που έπληξαν το μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής Μαγνησίας- αντιμετωπίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, ως επισφράγισμα μάλιστα παρέδωσαν έναν από τους ομορφότερους ορεινούς όγκους της χώρας, το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, πανέτοιμο να φιλοξενήσει τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού.

Phlio2.jpg

Phlio.jpg

“Κερδίσαμε και φέτος το στοίχημα”, τονίζει στο e-Volos.gr η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και συνεχίζει, “Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και οι Πηλιορείτες έτοιμοι να φιλοξενήσουν τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού. Το Πήλιο φόρεσε τα γιορτινά του και σας προσκαλεί”, έγνεψε ευχαριστημένη από την κορυφή του Πηλίου, τα Χάνια, όπου από το βράδυ της Τρίτης είχε στήσει το “αρχηγείο” της για τον συντονισμό της επιχείρησης απόκρουσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, που ήταν σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης, μέχρι και αργά το απόγευμα.

“Το ισχυρό κύμα πυκνής χιονόπτωσης ξεκίνησε από τις 3.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι, οπότε και άρχισε να παρουσιάζει ύφεση, έχοντας εν τω μεταξύ ντύσει στα λευκά ολόκληρο το Πήλιο αλλά και το όρος Όθρυς”, εξηγεί η κα Κολυνδρίνη και συνεχίζει, “Οι δικές μας προσπάθειες επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων περιοχών και από την κορυφή του Πηλίου μέχρι το Καράβωμα, ενώ από την άλλη πλευρά σε όλες τις περιοχές έως την Πορταριά – Μακρινίτσα και από εκεί επίσης σε όλες (Σταγιάτες, Κατηχώρι, Άνω Βόλος), μέχρι ακόμα – ακόμα και στις βόρειες συνοικίες του Βόλου, όπου το πρωί παρουσιάστηκαν επίσης έντονα φαινόμενα. Επίσης στο εσωτερικό κύκλωμα του Πηλίου Λεχώνια, Αγ. Βλάσιο, Άγ. Γέωργιο, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές και στο Μούρεσι, καθώς επίσης και στις περιοχές της Κάπουρνας και του Κεραμιδίου αλλά και στην Ανάβρα”.

“Οι υπηρεσίες μας παραμένουν σε απόλυτη ετοιμότητα και επιχειρούν πλέον ώστε να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο του παγετού. Μέσα σε λίγες ώρες μάλιστα θα γνωρίζουμε εάν και πότε θα ανοίξει τις πύλες του το Χιονοδρομικό Κέντρο”, καταλήγει η κα Κολυνδρίνη.

Xania.jpg

Χάνια Πηλίου

Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός τις επόμενες ώρες αναμένεται γενικά αίθριος, με προσκαιρες νεφώσεις στις Σποράδες και πιθανότητα χιονόνερου και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Makrinitsa1.jpg

Μακρινίτσα Πηλίου

Makrinitsa2.jpg

Μακρινίτσα Πηλίου

Stagiates1.jpg

Σταγιάτες Πηλίου

Stagiates2.jpg

Σταγιάτες Πηλίου

Stagiates3.jpg

Σταγιάτες Πηλίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει