Απάντηση ΔΑΣ – ΟΤΑ στο νόθο προεδρείο του Συλλόγου τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας μετά από εβδομάδες αξιώθηκε να γράψει μια ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Τι ανακοίνωση επέλεξε να συγγράψει;

Επίθεση στη Λαϊκή Συσπείρωση, στο ΚΚΕ και αήθεις προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη του. Τι κι αν ακόμα οι εργαζόμενοι στη Σκόπελο, στη Σκιάθο, στην Αλόννησο, περιμένουν από το Δ.Σ. να τους ανακοινώσει αν θα γίνει ή δε θα γίνει η χτεσινή κινητοποίηση στο Δημαρχείο. Τι κι αν περνάει οδοστρωτήρας στο χώρο που υποτίθεται εκπροσωπούν; Αυτοί εκεί, ακάθεκτοι, να επιτίθενται στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν ενωθεί σε μια όταν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του συλλόγου πλειοψήφησε η παράταξη που στήριξε το ΠΑΜΕ και όλες αυτές οι παρατάξεις μειοψήφησαν.

Όλοι μαζί τότε τα βρήκαν μια χαρά με έναν και μοναδικό στόχο: να μην αφήσουν τη ΔΑΣ – ΟΤΑ, δηλαδή την παράταξη που πήρε την πλειοψηφία των ψήφων στο σύλλογο, να αναλάβει το προεδρείο του Δ.Σ. Και από τότε όλοι μαζί και μαζί και με το Δήμαρχο Σκοτινιώτη τα βρίσκουν μια χαρά σε ό,τι έρχεται για εφαρμογή από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση. Έχουν το θράσος να κατηγορούν για σύμπλευση με τον Δήμαρχο; Το πόσο τελικά φερέφωνα είναι ή όχι, νομίζουμε αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές – μετά από σιωπή και απραξία εβδομάδων – επέλεξαν να συγγράψουν ανακοίνωση που την υπογράφουν και σαν «Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας» και η οποία στρέφεται εναντίον υποψηφίου για τις τοπικές εκλογές.

Αλλά επειδή έχουν την αυταπάτη ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς που δεν έχουν μνήμη: Στη φωτογραφία τους βλέπετε όλους μαζί, με το Δήμαρχο Σκοτινιώτη να έχουν κάτσει και να τα βρίσκουν μια χαρά για την εφαρμογή της αξιολόγησης των εργαζομένων που υποτίθεται τώρα – προεκλογικά – είναι ενάντια. Σε εκείνη τη σύσκεψη μάλιστα (που έγινε στις 23 Αυγούστου και που στις 24 Αυγούστου οι τοπικές εφημερίδες έγραφαν: «Θετικοί οι εργαζόμενοι στην αξιολόγηση») συμφωνήσανε όλοι μαζί, Σκοτινιώτης, ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι της τρικομματικής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να φτιάξουν ερωτηματολόγιο για να καταπιούν οι εργαζόμενοι πιο καλά το χάπι της αξιολόγησης και πήραν την απόφαση να απειλούν τους εργαζομένους να το συμπληρώνουν λέγοντάς τους ότι αν δεν το έκαναν θα είχαν υπηρεσιακές συνέπειες.

Το μένος τους εναντίον του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, αλλά και ο ρόλος τους έχει αποδειχθεί πολλάκις από τότε που ανέλαβαν το βρώμικο χρέος να ενωθούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα στις περσινές κινητοποιήσεις εναντίον των απολύσεων, στις οποίες ήταν απεργοσπάστες, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι του Δήμου – που υποτίθεται πως εκπροσωπούν – αντιμετώπιζαν εισαγγελικές παρεμβάσεις και τις απειλές της Ν. Οικονόμου και του Π. Σκοτινιώτη, ο πρόεδρος του νόθου προεδρείου τους, όχι μόνο ήταν απεργοσπάστης αλλά πήγαινε και στην αστυνομία και κατέθετε ονομαστικά εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ, ως σύγχρονος καταδότης. Μάλιστα πάνω στη δική του ονομαστική κατάθεση κλήθηκαν από την εισαγγελία να απολογηθούν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Αυτοί είναι οι «αγωνιστές» που έχουν το θράσος να κάνουν και μαθήματα στο ΠΑΜΕ, στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ. Το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, φανερώνει περίτρανα για ποιο λόγο η ψήφος των εργαζομένων πρέπει να είναι κόκκινη. Για ποιο λόγο όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία, που όσο και να κοκορομαχούν, δεν διστάζουν να ενωθούν όταν δυσκολεύεται να περάσει η πολιτική της Ε.Ε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει