Απάντηση Κ. Μητσοτάκη σε ερώτηση Πάρι Μουτσινά για τα αυτοκίνητα του Δημοσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την απάντηση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επισημάνσεις του κ. Πάρι Μουτσινά στο Νομοσχέδιο για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τα αυτοκίνητα του δημοσίου, που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή .

Στην ερώτησή του ο κ. Μουτσινάς επισήμανε, ότι παραμένουν χωρίς σέρβις, λάστιχα, συντήρηση και χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα του δημοσίου και η κατάστασή τους είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει την ασφαλή τους κυκλοφορία, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα αυτοκίνητα της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Δήμων, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ.λ.π.

Τόνιζε επίσης ότι, η πολιτεία εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά, αφού στους ιδιώτες παραβάτες επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα, ενώ για σχετικές παραβάσεις στα αυτοκίνητα του δημοσίου δεν υπάρχουν κυρώσεις ελλείψει νομοθετικού πλαισίου.

Στην απάντησή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει ότι το υπουργείο: «… στο πλαίσιο του ρυθμιστικού ρόλου αναφορικά με το πλαίσιο χρήσης και εποπτείας κρατικών οχημάτων, έχει προγραμματίσει από την αρχή του έτους να αποστείλει επισήμανση προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου προκειμένου να μεριμνήσουν άμεσα για την ορθή συντήρηση των οχημάτων τους».

Γνωστοποιεί επίσης ότι «…επεξεργάζεται ήδη προσχέδιο νόμου με το οποίο επιχειρείται η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας που διέπει τα κρατικά οχήματα, και κατ΄ επέκταση την κίνηση, τη συντήρηση και την επισκευή τους. Κατά την επεξεργασία του προσχεδίου νόμου θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επισημάνσεις του ερωτώντος βουλευτή κ. Π. Μουτσινά…»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει