Απεμπλοκή άνεργων μηχανικών εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ από ασφαλιστικές εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την απεμπλοκή των άνεργων μηχανικών, οι οποίοι τελούν υπό το καθεστώς εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ, από τις ασφαλιστικές εισφορές προς το Ε.Τ.Α.Α.- ΤΣΜΕΔΕ ζητά με ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει στην ερώτησή του ότι ο κλάδος των μηχανικών είναι από τους πλέον πολύπαθους παραγωγικούς κλάδους της οικονομικής κρίσης. Πολλοί είναι πλέον οι νέοι μηχανικοί, οι οποίοι με την εγγραφή τους στο Τ.Ε.Ε. απευθύνονται συγχρόνως και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς η ανεργία μαστίζει τον κλάδο τους.

Εν συνεχεία αναφέρει ότι οι νέοι μηχανικοί που παραμένουν άνεργοι και που με δυσκολία πλέον απορροφούνται, καλούνται να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς το ταμείο τους, χωρίς καν να εργάζονται. Πολλοί εξ’ αυτών τελούν υπό το καθεστώς της εγγεγραμμένης ανεργίας στον Ο.Α.Ε.Δ., είτε διαθέτοντας την κάρτα βεβαίωσης ανέργου είτε λαμβάνοντας επίδομα ανεργίας, το οποίο τις περισσότερες φορές προορίζεται για την αποπληρωμή των εισφορών τους προς το Ε.Τ.Α.Α.- ΤΣΜΕΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηχανικοί δεν μπορούν να διαγραφούν από το ταμείο τους, δεδομένου ότι είναι προαπαιτούμενο για τις περισσότερες θέσεις εργασίας του κλάδου τους να είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Τ.Ε.E .και στο Ε.Τ.Α.Α.-ΤΣΜΕΔΕ.

Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για το εάν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο της απεμπλοκής όσων μηχανικών τελούν υπό το καθεστώς ανεργίας, όντας εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, από την αδικαιολόγητη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους προς το Ε.Τ.Α.Α.- ΤΣΜΕΔΕ.

Περιουσία Ασφαλιστικών φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με το βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με την περιουσία των ασφαλιστικών φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι εκκρεμεί ακόμη η απάντηση του υπουργείου στην από 1η Μαρτίου 2016 κατατεθειμένη ερώτηση τους. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για θέμα μείζονος σημασίας, το οποίο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο και για αυτό καλούν τον αρμόδιο υπουργό να συμμορφωθεί με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και να απαντήσει σχετικά με την ακίνητη περιουσία των 35 δις των Μετοχικών Ταμείων, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέχουν οι ασφαλιστικοί φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ επισημαίνουν ότι τα Μετοχικά Ταμεία όπως και η ασφάλιση των στρατιωτικών θα περιέλθει στον ΕΦΚΑ, χωρίς όμως περιέργως να τα ακολουθεί η ακίνητη περιουσία τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει