Αποκριάτικη συναυλία από τη Κοιν.Σ.Επ. «Τεχνωδείο» την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) «Τεχνωδείο» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου διοργανώνει συναυλία για την Αποκριά την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν γνωστά «Σμυρνέϊκα και άλλα τραγούδια της παρέας και του κεφιού», τα οποία θα αποδώσουν μουσικά η Oρχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “VIVE LA MANDOLINE” και θα ερμηνεύσει το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελικόν Τόξο».

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “ VIVE LA MANDOLINE ” δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε μέσα από την Παραδοσιακή Ορχήστρα Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας και από τον τότε υπεύθυνο Μαντολίνων της ορχήστρας Ανέστη Λουλούδη καθηγητή Κιθάρας και Μαντολίνου. Η Ορχήστρα δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα στα καλλιτεχνικά δρώμενα, προσθέτοντας συνεχώς και νέα μέλη. Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελικόν Τόξο» είναι ένα σχετικά καινούργιο στα καλλιτεχνικά πράγματα σύνολο, με ιδιαίτερο φάσμα ρεπερτορίου, καθώς δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από την καθηγήτρια Πιάνου και Φωνητικής Κασσιανή Αμυγδαλίτση και απαρτίζεται από Επαγγελματίες Πτυχιούχους και Διπλωματούχους Μουσικούς.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παντρέψει τη μουσική με το χορό και το τραγούδι σε ένα Παραδοσιακό Μουσικό Πρόγραμμα με τραγούδια της Αποκριάς και όχι μόνο…..Συντελεστές αυτού του μέρους είναι το «Χοροστέκι του Συλλόγου ΕΔΡΑΜΕ» με 4μελή Παραδοσιακή Ορχήστρα. Τραγουδάει η Λίλια Τσιπτσέ την οποία συνοδεύει το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελικόν Τόξο».

Ο Σύλλογος «ΕΔΡΑΜΕ» είναι ένας ιστορικός σύλλογος από το 1992 με σκοπό την εκμάθηση και διάδοση των Ελληνικών Χορών και της Ελληνικής Μουσικής ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας καθώς και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Περιλαμβάνει χορευτικές ομάδες διάφορων ηλικιών οι οποίες αποτελούν το «Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ» καθώς και μια Παραδοσιακή Ορχήστρα με την ονομασία «Ηχοτέχνες». Πρόεδρος του συλλόγου και υπεύθυνος της ορχήστρας είναι ο Νίκος Μούτσελος (καθηγητής φυσικής αγωγής και παραδοσιακών οργάνων) και δασκάλα των χορευτικών τμημάτων η Λίλια Τσιπτσέ(καθηγήτρια φυσικής αγωγής).

Τη Παραδοσιακή Ορχήστρα της συναυλίας αποτελούν οι: Γεωργίου Κώστας (κρουστά), Κωστόπουλος Στέφανος (λαούτο), Μούτσελος Νίκος (κλαρίνο-γκάϊντα-φλογέρα) και Σκαμπαρδώνης Γιάννης (βιολί).
Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Τεχνωδείο» είναι μια νέα επιχείρηση στα Καλλιτεχνικά, Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Βόλου η οποία δημιουργήθηκε και απαρτίζεται από μια ομάδα καταξιωμένων καθηγητών μουσικής:

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει