Αποτίμηση της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην αποτίμηση της πανθεσσαλικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, την ΟΕΒΕΜ και τον Εμπορικό Σύλλογο, με θέμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ και τις ειδοποιήσεις του ΚΕΑΟ, προχώρησε η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, στην τελευταία συνεδρίασή της:

Ήταν μια μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με ουσιαστικές και δυναμικές τοποθετήσεις που κατέγραψαν τα μεγάλα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι των ελεύθερων επαγγελματιών. Βέβαια σε κάθε περίπτωση, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και συνεπώς η μαζικότητα, με δεδομένο τον πανθεσσαλικό χαρακτήρα της εκδήλωσης θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Από τις τοποθετήσεις στο σύνολό τους, διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει σθεναρή αντίδραση στην τακτική που ακολουθεί ο ΟΑΕΕ και το ΚΕΑΟ. Η αποστολή υπομνήματος στον Πρωθυπουργό είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα σε αυτήν την κατεύθυνση, έως ότου πάψει να υφίσταται η σημερινή κατάσταση που βάζει θηλιά σε εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της δράσης θα παίξει η συμμετοχή όλο και περισσότερου κομματιού των εμπόρων και των υπόλοιπων επαγγελματικών κλάδων. Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες που θα καλούν σε συμμετοχή το σύνολο των μελών των Συλλόγων. Στόχος της επόμενης διαμαρτυρίας είναι η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει