Αποφυλακίζεται ο αντιφρονών επίσκοπος Ρολάντο Άλβαρες

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, 08:10

Νικαράγουα: Αποφυλακίζεται ο αντιφρονών επίσκοπος Ρολάντο Άλβαρες

Ο νικαραγουανός ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος Ρολάντο Άλβαρες βγήκε από τη φυλακή το βράδυ προχθές Δευτέρα, δήλωσε χθες Τρίτη διπλωματική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η πηγή πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη διάσκεψη των επισκόπων για το μέλλον του και ότι το στέλεχος της ιεραρχίας βρίσκεται στην έδρα της στην πρωτεύουσα Μανάγουα.

Νωρίτερα χθες, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Confidencial ανέφερε ότι ο μονσινιόρος Άλβαρες βγήκε από τη φυλακή προχθές, επικαλούμενος πηγές του στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία και διπλωμάτες.

Ο ιεράρχης, σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, φυλακίστηκε πέρυσι και νωρίτερα φέτος του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 26 ετών για προδοσία, αφού αρνήθηκε να απελαθεί στις ΗΠΑ και να στερηθεί την υπηκοότητα, εν μέσω της συνεχιζόμενης καταστολής αντιπολιτευόμενων καθώς και της εκκλησίας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ορτέγα λέει πως ο διωγμός αντιπολιτευόμενων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ιερωμένων και άλλων εγγράφεται στην προσπάθειά της να αποτρέψει αμερικανοκίνητη απόπειρα ανατροπής της.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, 08:10

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει