Αυξημένη κίνηση, άδεια πορτοφόλια και ταμειακές στην λαϊκή αγορά της Νέας Ιωνίας Βόλου

Στη λαϊκή αγορά της Νέας Ιωνίας Βόλου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας το e-Volos.gr, σε μια προσπάθεια να καταγράψει την κίνηση γενικότερα και την καταναλωτική δραστηριότητα ειδικότερα, όπως και τις αυξομειώσεις στους τζίρους των εμπόρων και των παραγωγών της λαϊκής αγοράς.

Απογοητευμένοι καταναλωτές, απογοητευμένοι έμποροι και παραγωγοί και τα παζάρια έδιναν και έπαιρναν από πάγκο σε πάγκο.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους γύριζαν από πάγκο σε πάγκο στην προσπάθεια να ανιχνεύσουν τον πιο φθηνό.

Χαρακτηριστική η δήλωση ενός συνταξιούχου: «Ψάχνω να βρω τα πιο φτηνά πορτοκάλια, έστω και 5 λεπτά φθηνότερα, για εμένα είναι κάτι. Πέντε λεπτά από εδώ, πέντε από εκεί, μαζεύονται.” »

Μάλιστα οι καταναλωτές σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο e-Volos.gr ψωνίζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Από την πλευρά τους έμποροι και παραγωγοί χαμογέλασαν όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν τις αυξομειώσεις στους τζίρους τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ποιές ΑΥΞΟ-μειώσεις, μόνο μειώσεις».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, έμπορος από το Βελεστίνο, που ενώ η ώρα πλησίαζε 12:00, δεν είχε «μπει» στο ταμείο του ποσό άνω των 10 ευρώ.

Ιδιαίτερα εξοργισμένοι οι παραγωγοί, που ενώ θεωρούνται παραγωγοί στο χωράφι, στη λαϊκή θεωρούνται έμποροι.

Τόσο οι έμποροι, όσο και οι παραγωγοί σημείωσαν πως ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, πως ενώ οι τζίροι τους συνεχώς συρρικνώνονται, οι φόροι αυξάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές παρά τα συνεχή αιτήματά τους για μείωση τους παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται νέες δυναμικές κινητοποιήσεις με βασικά αιτήματα την μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες θα εκφραστούν με αποκλεισμό των εφοριών και των γραφείων του ΟΑΕΕ στον Βόλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει